Travel tag…………

De ‘travel tag’ is een lijstje met vragen gesteld door een collega reisblogger. In mijn geval: Tikva van gezinopreis. Dank je wel voor deze uitdaging Tikva!

Here we go………..

Fijnste accommodatie?

Jeeee…. Lekkere openingsvraag! Om het mezelf iets eenvoudiger te maken, kies ik uit de accommodaties waar we met onze kinderen verbleven en niet uit onze backpacktijd. Dan nog… oké ik kies: Thailand, zomervakantie 2014 (zie mijn blogs over Thailand) slapen tussen de boomtoppen met slingerende apen in Kao Sok National Park was een héle fijne accommodatie. Primitief, groot, schoon en zóooo mooi gelegen. Dat was absoluut heel fijn. Ik ben ook blij met mijn eigen constatering dat fijn helemaal niets met luxe te maken heeft, want de rafthouses (ook in Thailand) waren ook basic en zouden zomaar in aanmerking kunnen komen voor de titel ‘fijnste accommodatie’. Wellicht is juist dat gebrek aan luxe even wennen maar ook ontspannend waardoor het zo goed voelt?
IMG_0510

Meest verrassende stad?

New York City! Een raar antwoord misschien, want hoe kan New York nog verrassen? Je hebt al zoveel van deze stad gezien in films, magazines en op tv, maar mij verraste toch echt ‘the vibe’. Wat een heerlijk relaxte sfeer in zo’n enorme stad! Ik voelde me er super veilig, we ontmoetten aardige, behulpzame New Yorkers en hebben er inderdaad al die ‘hotspots’ bezocht, zonder ook maar één negatieve ervaring. Ja, in de M&M store werden drie dames gearresteerd vanwege het stelen van M&M’s… tja….
IMG_8841

Mooiste kustlijn?

Die van Nederland! Ik heb nooit veel zin om naar huis te gaan maar als het dan toch moet en je vliegt richting Nederland en je ziet ‘onze’ kustlijn dan voelt dat toch echt als thuiskomen en kan ik ook daar weer van genieten. Want hoe graag we ook reizen, dat wil niet zeggen dat we niet heel gelukkig in Nederland zijn. We mogen zeggen en denken wat we willen, hebben goed onderwijs, een gedegen verzekeringsstelsel en we hebben vier seizoenen die ik niet zou kunnen missen (vooral de afwisseling heeft iets). Ja er valt natuurlijk altijd wel wat te mopperen, maar we hebben voldoende gezien in andere landen om met recht te kunnen zeggen dat we het zo slecht nog niet hebben hier!

Onverwacht pareltje?

De Wadi Rum woestijn in Jordanië. Ik weet niet waar het mis is gegaan, maar in mijn voorbereidingen had ik het wel genoteerd als een ‘must see’. Toch heb ik het blijkbaar niet goed genoeg in mij opgenomen. Gelukkig maar, want de impact was des te groter. De Wadi Rum woestijn vond ik van een onweerstaanbare schoonheid. Samen met de kinderen in de bak van een Jeep en op de rug van een kameel de woestijn verkennen maakten het nóg mooier. De zonsondergang was prachtig en daar overnachten (oké daar geen oog dicht doen) ook om nooit te vergeten!
IMG_6918 IMG_6935 IMG_6951

Gaafste dieren?

Met een safari voor de boeg gelukkig nu net wat minder opties dan over een paar maanden…Ik vond de eerste keer dat ik walvissen zag (in Nieuw Zeeland) wel heel speciaal. Doodziek op zo’n boot hangen, turen, kijken en hopen en dan… dan zijn ze daar! Mijn hemel, wat zijn die beesten groot en wat voel je je nietig in zo’n bootje. Vooral toen er met staarten geslagen werd op het water… ik kreeg van die stripverhaal visioenen: bootjes die weg gemept worden door de walvis. Het had voor mijn gevoel zomaar gekund. Die ontmoeting met de walvissen was zonder onze kinderen. Daarom hebben we in Zuid Afrika weer een ‘walvis-spotten excursie’ geboekt. Wij willen het best nog een keer meemaken en voor hun wordt het (tenminste we gaan er van uit dat we ze zien) een eerste ontmoeting! De gaafste dieren die we samen met Nora en Ivar gezien hebben? Denk toch de dolfijnen. Dankzij de communicatie lessen die we vooraf kregen leek je echt met ze in contact te komen. Een heel bijzondere ervaring! (lees hier mijn blog over Dubai)
2001003 2001017

Poeh… dat viel niet mee! Blijft waanzinnig moeilijk om keuzes te maken, maar trouwe volgers weten inmiddels al dat dát niet mijn sterkste eigenschap is. Ik ben al blij dat ik kan selecteren: reizen mét kinderen en reizen zonder kinderen…. Wat een luxe toch!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.