Hoe onze dochter Nora (10) denkt over onze reizen?

Nora heeft duidelijk ook reisgenen. Aardrijkskunde is haar favoriete vak. De wereldbol pronkt op haar kamer. Een atlas was een van haar eerste boeken. Ze kan niet wachten tot ze Engels leert op school en ze pakt geregeld de iPad om te kijken wat mama nu weer op Borntotravel.nl heeft geschreven. De hoogste tijd voor een interview. Over reizen natuurlijk!

Wat vind je leuk aan op reis gaan?

Samen zijn en nieuwe dingen ontdekken. Het is best spannend met nieuwe mensen en ander eten maar wel leuk spannend. Ik vind het leuk om te zien hoe mensen in een ander land wonen en leven en hoe ze doen. Soms is dat een beetje gek, maar dat vinden ze denk ik ook wel van ons, als zij hier zouden komen.

Wat moet er zeker mee in je koffer of rugzak?

Mijn Nijntje knuffel!!! Die heeft alle reizen meegemaakt behalve ons weekendje Brugge, toen waren we hem vergeten. O, mijn e-reader moet ook mee. Dan hoeven we niet zoveel boeken te dragen. Er zit een lampje in het scherm waardoor ik ook ’s avonds kan lezen of als er ergens geen stroom is.

nijntje

Vast niet alles is leuk aan reizen of op reis zijn. Wat vind je niet zo leuk?

Wachten! Ik hou niet van wachten en vooral op vliegvelden duurt het zo lang. Vliegen vind ik ook niet zo leuk, maar het moet wel, anders kunnen we niet overal komen. Eigenlijk is het reizen zelf niet zo leuk omdat ik snel ziek word op de boot of in de auto. Maar dat heb ik ook als ik van Neer naar Amsterdam reis. Papa had dat vroeger ook en nu niet meer. Ik hoop dat het bij mij ook snel over gaat.

Wat mis je het meest als je op reis bent?

Ons huis en mijn eigen spulletjes. En vriendinnen natuurlijk, maar meestal zijn zij dan ook op vakantie. Dan is het minder erg en hebben we daarna weer heel veel meer aan elkaar te vertellen!

Welke reis vond je tot nu toe het leukste of meest bijzonder?

Dat weet ik niet mama, dat kan ik echt niet kiezen! New York was vet omdat je het ook zo op TV ziet en dan denkt “hee daar ben ik geweest!”. Thailand was heel gezellig met veel kraampjes op straat. Jordanië was zo mooi met de vele oude gebouwen en stenen en de woestijn: zo verlaten en toch zo mooi! Dubai was super. Hoe vaak schaats je nou in een winkelcentrum? En de hoogste toren van de wereld (Burj Khalifa) was écht heel hoog! Stockholm vond ik een leuke stad en onze vakanties in Denemarken en Zweden waren ook altijd super. Eigenlijk vond ik geen één reis niet zo leuk.

dolfijn

Waar wil je nog naar toe?

Naar Zuid-Afrika!!!! (zomervakantie 2015) Ik vind het leuk dat we deze reis samen hebben uitgekozen en dat ik ook heb mogen zeggen wat we daar gaan doen. Ik heb er heel veel zin in!
Australië wil ik ook eens naar toe, maar daar zijn jullie al geweest dus dat is denk ik niet zo snel weer aan de beurt? En de Chinese Muur wil ik graag zien. Op school hebben we het over Cuba gehad en daar willen jullie ook graag naartoe en dat lijkt me ook heel bijzonder. O, en ik wil nog wel een keer naar Amerika en met een camper.

Sommige papa’s en mama’s vinden het spannend om met hun kinderen op (een verre) reis te gaan. Wat wil je tegen hun zeggen?

Het is wel een beetje spannend maar je kunt het van tevoren allemaal al goed regelen. En ik vind het echt super vet cool gaaf tof! Mijn broertje ook. Dus gewoon een keer proberen!

Denk je dat ze het interview leuk vinden mama?
Ik denk het wel Nora, en weet je wat? Jij en ik vonden het toch leuk om te doen? Dus: dank je wel!
Graag gedaan! Wanneer komt het er op?
Even geduld nog…..;-)
Arghhhhhh!

wereldbol

19 reacties

 1. Wat knap Nora. Dat heb je supergoed geschreven. Ben benieuwd naar je volgende verhaal. De bestemming is al bekend. Zuid Afrika. Nog eventjes. En dan genieten van jullie mooie reis.

 2. Nora, je hebt een heel leuk interview gegeven. Ik denk dat Marit en Danique nu ook een verre reis willen maken!

 3. Wat een erg leuk verhaal Nora. Ik heb het met heel veel plezier gelezen. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal over Zuid-Afrika. Geniet nog van de voorpret en een hele goede reis. Heel veel plezier.

 4. Wat een leuk interview! Goed gedaan Nora (en Gaby!). Toen je net op school zat en je bij mij kwam logeren heb ik je eens verteld over de Chinese Muur en de marmeren (!) boot van de chinese keizerin. Ik ben daar eens geweest en je vond dat reuze spannend. Leuk om nu te lezen dat jij ook eens naar China wilt gaan. Reizen is zo leuk maar je hebt ook wel gelijk dat het wachten op de vliegvelden best wel eens vervelend is!

 5. Goed gedaan Nora. Heerlijk de wereld ontdekken samen met je broertje en je ouders. Je kan je ervaringen meteen met hen delen en bespreken. Elke reis is bijzonder dus geniet van alle reizen in de toekomst.
  Alvast wens ik jullie een hele fijne vakantie in Zuid Afrika. Het duurt niet lang meer en jullie hebben vakantie.
  Groetjes, Hue

 6. Dag Nora,

  Wat leuk om een interview van jou en mama te lezen! Goed gedaan hoor! En wat een leuk vooruitzicht hebben jullie voor de zomervakantie: helemaal naar zuid Afrika! Ik ben er ook geweest en ik weet zeker dat jullie het heel mooi gaan vinden!!! Ik zou er graag nog eens terug gaan.

  Lieve groetjes van
  Juffrouw Martine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.