Moeder-dochter weekend werd een roadtrip

De afspraak stond al een hele tijd. Het einde van de basisschoolperiode zouden we vieren met een moeder-dochter weekend. We kozen voor een verrassingsweekend. Hoe dat in zijn werk ging? En waar we uiteindelijk terecht kwamen? Het was spannend!

gaby nora 1
Boeken

We kozen voor srprs.me om ons moeder-dochter weekend te boeken. Er zijn meerdere aanbieders voor verrassingstripjes, maar een eerdere, zeer goede ervaring met srprs.me, maakte die keuze alvast heel eenvoudig.
Omdat we maar één nacht konden gaan, kozen we voor het thema: road tripping.
Je geeft op: aantal personen, hoeveel dagen en het maximaal aantal te rijden kilometers. Verder kies je tussen: stad, landelijk of ‘maakt niet uit’ en tot slot prik je een datum. De roadtrip is vanaf € 65,00 per persoon te boeken. Omdat het Nora’s weekend was liet ik haar kiezen. Het werd 2 personen, 2 dagen, maximaal 350 km. en landelijk.

Aftellen

Spannend…. Waar zouden we naartoe gaan? Je krijgt geregeld een leuke e-mail waardoor je je nog meer op je tripje verheugt en via een gepersonaliseerde pagina op hun website kun je zien hoeveel dagen, uren en minuten het nog is tot vertrek. Een week voor het zover is, wordt daar het weerbericht aan toegevoegd. Dat helpt je toch een beetje met inpakken. Weer een paar dagen later ontvang je dé enveloppe. Met daarin in ons geval drie documenten: de krascode voor de rijrichting, de roadmap met het krasvlak voor de bestemming en de zwarte enveloppe met daarin informatie over je accommodatie.

voorbereiding

Het avontuur begint

En dan eindelijk is het zover. Klaar voor het avontuur. Natuurlijk kun je die codes al eerder open krassen, maar boek dan vooral gewoon een weekendje weg. Het gaat juist om dat ‘onbekende’, het niet goed kunnen voorbereiden (zeker als je ietwat controlfreakerig bent zoals ik), de verrassing.
Na het ontbijt krasten we de code open voor onze rijrichting: 4710. Die voerden we in op een speciale link. Paar seconden wachten en we zagen dat we richting Waregem (België) mochten. Dat moment hebben we vastgelegd via een eerste Borntotravel Facebook-live moment. Je hoort mij daarin zeggen: nog verder naar het Zuiden. Ahum… ondanks dat ik met aardrijkskunde echt een kei was in topografie, zat ik er nu toch behoorlijk naast. Waregem was vooral een heel stuk naar het Westen. Dus de spullen in de auto en hop naar België.

Code moeder-dochter weekend

Roadtrip

Het idee van een roadtrip is natuurlijk dat je onderweg stopt en geniet van mooie plekjes langs de route. Dat is ons niet helemaal gelukt. Nora wilde écht heel graag naar de uiteindelijke bestemming. En via de snelweg schoot het wel lekker op. In Waregem aangekomen was het tijd voor stap twee. De roadmap erbij en Nora kraste de bestemming open: Houplines in Frankrijk!! Nora helemaal door het dolle…Frankrijk… Ik was vooral verrast en verbaasd. Het stond niet eens op de kaart. Dus landelijk zou zeker kloppen. Lang leve het navigatiesysteem…. Als je mij van tevoren gezegd had: boek een moeder-dochter weekendje naar Noord-Frankrijk? Dan had ik je echt voor gek verklaard. Zou ik niet eens durven met de auto. En nu? Nu waren we er al bijna. Nog maar 58 km. We schaterlachten nog maar eens toen we de Franse grens passeerden. Nora had inmiddels al 36x gezegd hoe tof ze dit alles vond. En we waren pas twee uur onderweg 😉

Stap 2 moeder-dochter weekend

Houplines

Na in totaal 3 uur reden we Houplines binnen. En voor we het wisten ook weer uit. Toch zou het 8000 inwoners moeten hebben. Waar die waren? Geen idee! Dan maar even parkeren in het centrum. We bezochten de kerk en een hotel in een mooi oud pand, maar verder was er helemaal niets te zien of te doen. O jawel, op een pleintje waren wat spelletjes voor kinderen. Waarschijnlijk voor hun al een hele happening. Een snelle check op Google leerde ons dat we de hoogtepunten gezien hadden. Of we moesten nog een bezoek willen brengen aan twee Britse militaire begraafplaatsen. Nora zag dat niet zo zitten en dus werd dat idee in de prullenbak gegooid.
We zagen de Super U en besloten wat inkopen te doen voor de avond. Dat zo’n klein dorp zo’n enorme supermarkt heeft! Heel bijzonder. Nora keek haar ogen uit. Twee enorme rijen met toetjes. Ik wilde een foto daarvan maken, maar kreeg het er niet eens op. Oké, dan maar Nora met één rij toetjes op de foto.

kerk moeder-dochter weekendje
Dorpsfeesten moeder-dochter weekend
Toetjes moeder-dochter weekendje

De taal

Ondanks dat Houplines net over de grens ligt hoorde je echt alleen maar Frans. Ik had al heel wat jaren geen woord Frans meer gesproken. En wel Spaans geleerd ondertussen. De eerste paar uur haalde ik werkelijk álles door elkaar.
Naarmate we langer daar waren en ik weer wat meer hoorde, kwam het langzaam weer boven drijven en ging het steeds beter.

Super accommodatie

Met onze broodjes gezond, toetjes, een fles Arizona voor Nora en een fles rosé voor mij onder de arm liepen we terug naar de auto. Op naar onze accommodatie. De zwarte enveloppe ging open en daarin stond: La Cense des Tilleuls. Ook daarvan  het adres maar weer in de navigatie invoeren. Net buiten het dorp moesten we zijn, een beetje terugrijden. Toen we aankwamen waren we direct onder de indruk. Wat een te gekke accommodatie! Een verbouwde hoeve. Moeder en dochter kwamen ons verwelkomen en ratelden er volop op los. We werden naar onze kamer verwezen. Kamer? Het was echt een prachtig appartement. De zon scheen volop en de rest van de middag brachten we door op de binnenplaats. Lekker wat lezen en kletsen. Met ons drankje en later de broodjes.

Oprijlaan
Binnenplaats

Woonkamer moeder-dochter weekendje
Keuken moeder-dochter weekendje
Slaapkamer

Ontbijt en kussen

We sliepen als prinsesjes. De volgende ochtend was er een gezamenlijk ontbijt in het hoofdgebouw. Grappig, met alle gasten tegelijk aan tafel. Veelal Fransen, maar ook een Nederlander met zijn Oekraïense vrouw of vriendin. Verse broodjes, verse jamsoorten, bierpannenkoekjes, eitjes, ham, kaas en chocolade croissants. We konden vooruit.
Daarna vertrokken we en kregen we, behalve een potje Pommes-Canel-Citron jam ook op z’n Frans ieder twee dikke kussen van madame. Nora was verbaasd: Kussen? En twee?

Ontbijt

Op naar het strand

We hadden de eerste avond besloten om de tweede dag aan het strand door te brengen. Het zou namelijk 28 graden worden en het was maar een klein uurtje rijden. En van daaruit weer 3 uur terug naar huis. Maar dat was rechtstreeks vanuit Houplines ook het geval.
We reden naar Bray-Dunes, ten noorden van Dunkerque en ten zuiden van De Panne (België). Het ligt nog net in Frankrijk, maar is minder druk dan de andere twee plaatsen. Gratis parkeren in de straten en op 2 minuten lopen van het strand. We voelden de zon al branden dus de eerste stop was een strandboetiek om een fles zonnebrandcrème te kopen. Daarna nestelden we ons lekker in het zand en werden er schelpen gezocht, in de golven gesprongen en met zand gespeeld. Tussendoor nog even wat gelezen en lekker moules-frites gegeten!

bord strand
Bray Dunes
strand moeder-dochter weekend
moules frites

Terug naar huis

Ons moeder-dochter weekend was bijna afgelopen. Jammer. We genoten er zo van. Echt alles zat mee. Om vijf uur toch maar weer richting Nederland. De zon, zee, laat naar bed gaan en alle indrukken zorgden ervoor dat Nora na een half uur rijden in slaap viel. Om vervolgens toen ze weer wakker was, nog maar een keer te zeggen hoe leuk ze ons moeder-dochter weekend vond. Inmiddels waren we de 86e keer al gepasseerd. Of zou ik de tel zijn kwijtgeraakt? Ik genoot van haar enthousiasme en was trots op hoe zij dit avontuur heeft aangedurfd. Want vooraf niet weten hoe iets gaat, eruit ziet, ruikt, voelt etc. dat is voor haar in het dagelijks leven nog wel eens een dingetje. Maar zo samen ging dat super goed. Om acht uur konden de mannen weer geknuffeld worden. Ook zij hadden een heel leuk weekend gehad: motor gereden, voetbal gekeken, ijs gegeten, vuurtje gestookt en bij papa in het grote bed geslapen. Iedereen was blij en het was bijna vechten om wie het eerste mocht vertellen!

€20 tegoed cadeau

Wij hebben dus intens genoten van ons moeder-dochter weekend. Ik gun jou ook zo’n te gekke ervaring! En wat leuk is: ik mag 4 personen € 20 tegoed cadeau doen. Heb je interesse? Stuur mij dan snel een e-mail: gabywijers@hotmail.com  Op=op. Er zijn wel twee voorwaarden: je moet vervolgens binnen 30 dagen boeken (vertrekken kan natuurlijk later) én het moet je eerste srprs trip zijn.
Naast een roadtrip kun je ook kiezen voor de thema’s: backpacking, city tripping, broke, sunsation explore, multi city, solo together, city worldwide en zelfs een honeymoon….

You’ll go wherever you’re meant to go……..

Lijkt het je iets? Of heb je al ervaring met zo’n uitje? Ik hoor het heel graag!

19 reacties

 1. Wederom een erg leuk verhaal.
  Te gekke moeder-dochter roadtrip!
  En de mannen hebben ook een sjiek weekend gehad. Super.
  Wij hebben inmiddels ook al overleg gepleegd en het gaat een raodtrip worden. Tot 250 km en landelijk. Datum wordt deze week vastgelegd.
  We houden je op de hoogte.

   1. Aanstaande zaterdagmorgen vertrekken we richting…..????
    Spannend hoor. De weersvoorspellingen zijn goed, dus dat komt helemaal goed.

 2. Met veel plezier je blog gelezen !
  Wat n geweldige afsluiting van de basisschooltijd voor Nora !
  Heerlijke quality time.

  Groetjes Judith

  1. Leuk om te horen Judith! Ja quality time zou je zeker vaker moeten organiseren. Dat is wat ze zich later herinneren. De échte aandacht.

 3. Wij hebben een zelfde traditie: na afloop van de basisschool een weekendje weg (met het vliegtuig) Dochter wilde naar Parijs en zoon naar Barcelona.
  En na het slagen op het VO mogen ze nog een tripje doen. Maar zo’n secret roadtrip vind ik ook een leuk idee.

  1. Heel goed! Met drie weken Sri Lanka en later dit jaar een week Oman in het vooruitzicht vond ik dát net wat te gortig en dit een prima alternatief. Veel plezier alvast! Geniet ze samen!

 4. Wat een leuk gezellig verhaal, uit alles blijkt dat jullie geweldig genoten hebben.
  Als Nora net zo oud is als jij nu, zal ze het zeker nog allemaal kunnen na vertellen.

  1. Fijn dat je dat gevoel inderdaad krijgt als je het leest. Het was namelijk echt heerlijk zo samen. Ja dat zijn de beste herinneringen.

 5. Ach wat leuk Gaby! Ik herinner mij het eerste moeder/dochter weekendje nog heel goed. Dat is zeker 25 jaar geleden. En we hebben het volgehouden tot nu toe. Proberen elk jaar iets leuks te doen. Soms een cittytrip, soms een saunaweekendje, soms een concert. We genieten er elke keer weer van. Wel stoer van jou dat je zelf naar Frankrijk rijdt en ik begrijp dat het voor Nora best spannend moet zijn geweest.

  1. Zoals ik al schreef: als je me vooraf zou vragen of ik met haar naar Frankrijk zou rijden… echt niet!! Maar soms uit je comfortzone gaan levert echt mooie dingen op. Zeggen ze vaker he? Maar nu ook weer zelf ervaren. Leuk dat jullie ook zo’n jaarlijks moment hebben. En al zo lang. Echte koestermomentjes!

 6. Hoi Gaby, ik lees met heel veel plezier je blog. Wat schrijf jij leuk. Zo samen met Nora een periode afsluiten is zo fijn voor haar.. en jou. Hans heeft dit met Renee gedaan na haar vwo examen. Toen werd het Berlijn. Super toch dat dit zo kan. Ik blijf je verhalen zeker lezen. Liefs van Hennie

  1. Dank voor het compliment! En leuk dat je het leest!! Ja fantastisch als je dit soort dingen kunt ondernemen samen. Dat zijn de betere cadeautjes in het leven.

 7. Geweldig verhaal, super leuk beschreven dit moeder-dochter weekend. Heb het met plezier gelezen. Als ik een dochter had dan …. dan had ik je meteen een e-mail gestuurd. Maar helaas.

  1. Jij hebt heel veel dochters en zonen. Waar je hele bijzondere momenten mee beleeft. En waar je ook prachtige plaatjes van schiet en verhalen over schrijft. Maar dank voor het compliment!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.