Dubai: een groot pretpark voor jong en oud

Dubai is niet direct een bestemming waar je aan denkt als je overweegt met kinderen op reis te gaan. “Te duur, te chique, niets voor de kids” waren onze vooroordelen. Toch gingen we in de kerstvakantie 2012/2013 samen met mijn moeder (voor de kinderen Omy) een week naar Dubai.

Duur of niet duur?

Om maar met het grootste vooroordeel te beginnen: Dubai is niet duur. Ja je kunt het heel gemakkelijk duur maken, hoef je echt geen moeite voor te doen maar wij vlogen met Transavia, verbleven in een prachtig en groot appartement en aten iedere avond buiten de deur. Ontbijt en lunch haalden we bij de 24/7 supermarkt om de hoek. Allemaal heel betaalbaar. Zeker niet duurder dan een weekje zuid Europa of eigen land.

IMG_5805

Dubai klinkt altijd zo chique…

‘Chique’ is er inderdaad genoeg te zien in Dubai! Wij hebben ons (en vooral Ivar) vergaapt aan alle auto’s. De een nog groter en luxer dan de ander. Een BMW is echt maar gewoontjes. Verder blinkt er veel goud en zijn de mensen heel mooi gekleed. Toch zie je ook jeugd in spijkerbroeken waardoor we ons zeker niet underdressed voelden. De straten, stoepen en bankjes zijn super schoon en er hangt een hele goede sfeer. Ik heb me nog nooit ergens tijdens een vakantie zo veilig gevoeld als die week in Dubai.

Plan maken

Er is zoveel te doen dat je makkelijk je dagen gevuld krijgt. Met kinderen is het daarom beter om vooraf een plan te maken. Vervoer gaat uitstekend per taxi. Zo breng je een bezoek aan het oude centrum met de prachtige souks, ga je bootjes (ahum) spotten in de Dubai Marina en maak je daar natuurlijk een rondvaart, relaxen kan aan Jumeira Beach en daarna flaneren over ‘The Walk’ dé boulevard van Dubai met lekkere ijsjes en verse fruitshakes.


IMG_5425
Shoppen kun je (onder andere) in de Dubai Mall, waar de kinderen niet weg te krijgen zijn bij de enorme snoepwinkel en nog grotere speelgoedzaak. Je kunt hier ook schaatsen (de ijsbaan is echt van serieus formaat) én er is een enorm aquarium. Wat een feest! Eén dag Dubai Mall is dus echt niet voldoende. Verder hebben we gezwommen in het zwembad bij ons appartement en geskied bij Ski Dubai. Hoe bizar? ‘s Ochtends lig je met 25 graden aan het zwembad en een paar uur later sta je in je skipak op de latten. Voor de kinderen (als ze niet willen of kunnen skiën) is er een speelgebied in de sneeuw en kun je ook op de foto met pinguïns.


20130101_133006

Vuurwerk tot aan de hemel

Oud en Nieuw vierden we aan de voet van de Burj Khalifa, nu nog de hoogste toren van de wereld (828m hoog), waar het vuurwerk tot aan de hemel reikte! Een bijzonder moment, de eerste jaarwisseling zonder mijn vader (die eigenlijk met Omy in Dubai had moeten zitten). Om het nieuwe jaar goed te beginnen hadden we een verrassing voor de kinderen: zwemmen, kussen en spelen met dolfijnen bij Atlantis the Palm. Je moet het vooraf boeken en ja, dat is wél prijzig maar zó de moeite waard! Je krijgt eerst uitleg over dolfijnen en hoe je met ze communiceert om daarna je wetsuit aan te doen en ze te ontmoeten. Wij waren net zo onder de indruk als de kinderen. Wat een bijzondere dieren en wat goed gedaan door het begeleidende team. We kregen het gevoel dat we de eerste toeristen waren die dit hebben mogen ervaren.

2000953

De rest van de dag mochten we doorbrengen in Aquaventure Waterpark bij Atlantis the Palm, een waterpretpark zoals je nooit eerder hebt gezien. Daarmee zat ons weekje Dubai erop. Met al die belevenissen en indrukken op zak vlogen we in 6,5 uur weer terug naar Nederland.

Praktische weetjes:

Dubai is geweldig met kinderen en de beste tijd om te gaan is in de kerst- of meivakantie. Of in de periode hier tussenin wanneer je kindje nog niet naar school gaat uiteraard. Na de meivakantie is het, zeker voor de kinderen, echt veel te warm.

Voor vijf tickets van Transavia (Amsterdam-Dubai) en verblijf voor 8 dagen in een royaal appartement (Suha Hotel- Apartments) met 3 slaapkamers, 2 badkamers, keuken, woonkamer en extra toilet, betaalden wij nog geen €4500 inclusief gratis gebruik van het zwembad, dagelijkse schoonmaak en nieuwe handdoeken.

Wij gingen geregeld uit eten, dan waren we voor 5 personen (drie volwassenen, twee kinderen) zo’n €75 kwijt. Dit is zonder alcohol en meestal bestelden we voor- en hoofdgerecht of hoofd- en nagerecht.

Qua vervoer is alles erg goed te doen met een taxi; dat kost werkelijk niets. Je betaalt zo’n €1,50 per kilometer, de taxi’s zijn veilig en hebben standaard de meter aan.

(Dit verhaal is ook als interview terug te vinden op de website allinmam. Voor mijn blog heb ik een paar kleine wijzigingen daarop aangebracht)

5 reacties

  1. Jaaaa, daar is het blog dan. Het is je op het lijf geschreven en ik ga ze allemaal lezen. Gaby heel veel plezier met het schrijven van je blog.
    Dubai, here we come!!

  2. Idd kan ik me voorstellen dat je jezelf hier niet hoeft te vervelen, het lijkt me ook erg bijzonder om hier oud en nieuw te vieren, maar ik vind 4500 euro voor verblijf en tickets behoorlijk aan de prijs hoor. Van dat bedrag gingen wij met 4 een maand naar Zuid-Afrika, incl alles!

    1. Ja snap ik. Was wel voor 5 personen. Niet voor ons 4 en tijdens hoogseizoen (kerst/jaarwisseling). En appartement lag op toplocatie. Scheelt ook. Moet dus zeker nog goedkoper kunnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.