Nog even je Spaans ophalen of verbeteren? Dat kan met een gratis Skype sessie!

Wil je Spaans leren? Of het niveau van je huidige Spaans ophalen of verbeteren? Voor een volgende vakantie of reis naar een Spaanstalig land bijvoorbeeld? Dan heb ik een leuk aanbod voor je!

De Spaanse Taal Club Spaans ophalen

Voorbereiding

Een vast onderdeel van onze reisvoorbereiding is: het leren van de taal. Ik schreef er al eerder over in het algemene artikel over onze reisvoorbereiding en later nog eens in mijn blog over onze voorbereiding specifiek voor onze reis met kinderen naar Cuba. Een paar woorden spreken in de taal van het land waar je te gast bent is leuk, het helpt en bovenal: het wordt door de lokale bevolking zeer gewaardeerd!
En soms is dat aantal woorden zeer beperkt, zoals in ons geval komende zomer in Sri Lanka, maar in andere gevallen zijn het zowaar wat zinnen en lijkt het op gesprekjes.

Talenknobbel

Wat ga je doen om een taal (beter) te leren? Volgens mij hangt dat van meerdere factoren af. Heb je een talenknobbel? Heb je nog wat tijd voor vertrek? Is vakantieniveau voldoende of moet je ook zakelijke conversaties kunnen voeren? Ken je al wat basiswoordjes en grammatica? Denk je dat je de desbetreffende taal vaker gaat spreken? In het geval van het leren van Spaans ligt dat namelijk best voor de hand.

Kiezen maar

Als je een beetje weet welk doel je hebt en welk niveau je wilt bereiken, kun je gaan kiezen. Wat past bij jou? Is ‘the language chapter’ in de Lonely Planet voldoende? Koop je een zinnen- en woordenboekje? Schrijf je je in bij een online instituut zoals bijvoorbeeld LOI, NCOI of NHA om een talencursus te volgen? Ga je een week intern bij ‘de nonnen in Vught’ om snel meters te maken? Download je de Duolingo app? Of volg je naast theorielessen ook praktijklessen bijvoorbeeld via Skype? Toen ik Spaans ging leren vond ik een combinatie van theorie en praktijk voor mij heel goed werken. De theorie om een beetje te snappen waarom bepaalde dingen zo zijn in het Spaans. En de praktijk om echt te doen.

De Spaanse Taal Club Gratis online

Natuurlijk zijn er vele online aanbieders te vinden. Via mijn blog kwam ik laatst in contact met Gus van De Spaanse taal club. Gus is leraar Spaans in Amsterdam.
Onlangs is hij een YouTube kanaal begonnen waar mensen Spaans kunnen leren. Vanaf nul. En…Gratis! Dat heeft hij als Argentijn toch goed begrepen, dat wij Nederlanders dol zijn op alles wat gratis is 😉 Elke woensdag komt er een nieuwe les met links naar (ook gratis!) testen en oefeningen op zijn site. En Gus is op dit moment ook bezig met nieuwe filmpjes over ‘Spaans leren voor op reis’.

Gus helpt Spaans ophalen

Skype sessies: leren, ophalen of verbeteren

Op de website van de Spaanse Taal Club kun je 30 minuten Skype sessies met Gus boeken. Om hetgeen je in theorie geleerd hebt toe te passen, om je Spaans te verbeteren, of om specifieke conversaties te oefenen, kortom: maatwerk dus. En ik kan uit ervaring zeggen dat je daarvan heel veel leert. Ik vond het best spannend, maar er hangt natuurlijk niets vanaf. Mijn doel voor onze reis naar Cuba was: ik wil dat ze me begrijpen. En of dan het onderwerp en het werkwoord in de juiste volgorde staan, dat vond ik minder spannend.

Aanbod

Ik mag van De Spaanse Taal Club vijf Skype sessies van 30 minuten weggeven. Heb jij interesse? Stuur me een e-mail: gabywijers@hotmail.com en ik zorg ervoor dat je aan de slag kunt!

Buena suerte…. (veel succes, maar dat moest ik weer even Googlen hoor)!

De Spaanse Taal Club logo

6 reacties

  1. Bedankt voor de tip. Spaans is een mooie taal. We gaan in de winter graag naar Canarische eilanden. Dus het is zeer nuttig. Ik ga zeker de YouTube kanaal van Gus kijken

  2. Spaans is mij allesbehalve vreemd, alhoewel ik niet kan zeggen het veelvuldig nodig te hebben in het dagelijks bestaan. Ik heb het destijds ooit als keuzevak op de middelbare school erbij mogen kiezen. Verder was het altijd best wel vaak een uitkomst op vakantie naar Spanje. Idee om het te gaan leren destijds is ooit ontstaan uit het feit,dat ik met slechts het engels op zak helemaal vastliep in Spanje, daar er destijds nogal erg weinig Spanjaarden engels spraken terplaatse en óók vanwege spaans/zuidamerikaanse contacten via het latere werk: zodoende kon ik er nooit helemaal om heen.

    1. Ik zou graag zien dat mijn dochter op het gymnasium het ook als extra vak kan kiezen, maar helaas is er niet meer dan een module Spaans. Toch handig om te kunnen spreken. Al is het maar wen beetje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *