Leuk een award! De Liebster Award!

Annemarie Smit van ishetnogver nomineerde mij voor de Liebster Award: een award om de mensen achter een blog beter te leren kennen. De Liebster Award wordt steeds doorgegeven. Bij voorkeur aan kleine, beginnende bloggers zoals ik. Dank Annemarie!

Annemarie bedacht een paar vragen die ik mocht beantwoorden. Niet eenvoudig, toch gelukt. Daar gaan we: 

1)    Waar komt je passie voor reizen vandaan?

Geboren in het jaar 1972, het oprichtingsjaar van Lonely Planet. Om precies te zijn op 7 oktober, de verjaardag van KLM. Tja dan is er al iets voorbestemd? Verder hebben mijn ouders ons altijd  gestimuleerd om meer van de wereld te zien. Ik werd op mijn 16e op het vliegtuig naar Amerika gezet (met mijn nichtje van 14). Haar zus (mijn andere nichtje dus), verbleef daar een jaar en wij mochten een week op bezoek bij haar Amerikaanse gezin. Ik ben nieuwsgierig van aard en vind het leuk om andere landen en culturen te zien. Dat is eigenlijk de laatste jaren alleen maar meer geworden.

2)

Wanneer ben je met je blog begonnen en waarom?

Eind februari van dit jaar (2015). Ik vind reizen heerlijk, ik vind het fijn om er over te lezen, maar ook om het met anderen te delen. Ik kreeg zóveel leuke reacties op een aantal gastblogs dat ik voorzichtig begon te denken aan een eigen blog. Heb ik voldoende te vertellen? Vinden mensen dat leuk om te lezen? Allemaal onzekerheden. Toch besloot ik het te doen. Vooral omdat ik het zelf leuk vind, maar ook omdat het direct een soort naslagwerk voor de kinderen is.

Chris Zegers
Zelfs Chris Zegers vindt de titel van mijn blog leuk!

3)    Waar houd je je mee bezig als je niet blogt?

Ik ben mama van Nora (2005) en Ivar (2008) en zij vragen natuurlijk heel wat tijd en aandacht. Verder werk ik als medewerker Marketing & Communicatie bij de Rabobank en probeer ik mijn sportieve gen iets te activeren door twee keer in de week te rennen en op zondagochtend lekker in het bos fanatiek mee te doen met een soort bootcamp. Hard nodig met dat bourgondische leven in het zuiden. Ik wil heel graag meer tijd besteden aan mijn blog, maar helaas: 24 uur is 24 uur….

4)

Wat is jouw favoriete land en waarom?

Eigenlijk heb ik geen favoriet land. Omdat het vaak afhangt van de omstandigheden, het gezelschap, het weer en de activiteiten. Als je drie weken regen hebt in Zuid-Afrika, vind je het vast minder mooi en leuk dan wij afgelopen zomer? Maar uit al die top bestemmingen is Bolivia toch wel een land waar ik nog steeds een heel bijzonder gevoel bij krijg. Zo mooi, zo’n aardige mensen en het eerste land waar ik reisde waar het allemaal wat primitiever en ‘armer’ was. Dat maakte indruk.

Salar de Uyuni
Salar de Uyuni, Bolivia

5)

Als je nu een paar dagen op stedentrip mocht gaan, welke stad zou je dan kiezen?

Nu? Rome. Nooit geweest en kwam laatst als antwoord uit een stedentriptest. Lekker najaarsweer en natuurlijk heerlijk Italiaans eten en drinken. Hoe laat kan ik vertrekken?

6)

Welke reis of bestemming heeft de meeste indruk op je gemaakt?

Mmmmm, lastig. Beetje hetzelfde probleem als bij vraag vier. Jordanië? Vooral ook door hoe de kinderen daarop reageerden. Ik dacht dat ze het saai zouden vinden, maar wat zat ik er naast! Veel geleerd over het land, de ontwikkelingen, hun cultuur en de uitdagingen waar ze voor staan. De vluchtelingenkampen die we daar zagen waren toen (2012) al indrukwekkend, maar niets vergeleken met de omvang en heftigheid van nu. Het kan snel gaan in drie jaar.

Wadi Rum
Wadi Rum, Jordanië

7)

Als je buiten Nederland zou moeten wonen, welk land kies je dan en waarom juist dat land?

Poeh! Nu met kinderen is het anders dan enkele jaren geleden. Ik denk dat ik nu kies voor Zweden. Waarom is al helemaal moeilijk uit te leggen. We zijn er een paar keer geweest en steeds voel ik er me thuis. De rust, de natuur, maar ook de dorpen en steden die schoon zijn en iets georganiseerds over zich hebben. Al moet ik eigenlijk ook weer niet denken aan die Scandinavische winters. Daar heb ik dan weer niets mee…Zweden in de voorjaar en zomer, Spanje in herfst en winter? Ach, laat ons maar lekker in Nederland blijven voorlopig. We hebben het hier heel goed!

8)

Wat is het vieste gerecht dat je ooit hebt gegeten op reis?

Wij zijn opgevoed met de regel: “eten is nooit vies, je kunt wel iets niet lekker vinden”. En eigenlijk lust ik ook heel veel. Te veel 😉 Er komt ook niet direct iets in me op, dus het is sowieso al niet schokkend geweest. Ik hou er niet zo van als ik niet weet wat ik eet. Dan vind ik het al per definitie minder lekker. Dus wat voor me op mijn bordje ligt moet wel te herkennen zijn.

9)

Wat kun je absoluut niet missen als je op reis bent?

Ik mis heel weinig. Ik check van mijn spullen ook alleen tig keer of ik mijn paspoort, tickets en creditcard heb. De rest kan ik altijd nog wel kopen denk ik dan. Natuurlijk vind ik mijn iPhone wel fijn, net als mijn e-reader of een pen en stuk papier.

10)

Wat is jouw mooiste reisfoto?

Heb ik niet! Geen mooiste. Wel vele mooie. Als trotse moeder zijn dat natuurlijk vaak foto’s waar mijn kinderen op staan. Deze foto, genomen tijdens onze zomervakantie in Thailand op het eiland Koh Samui in 2014, vind ik mooi. Omdat de Nora spontaan zo in het water ging staan en het zo’n heerlijk moment was. Het einde van onze fantastische rondreis van drie weken, een paradijselijke omgeving en onze kinderen die enorm van alles genoten. Top!

Koh Samui
Heerlijk! Thailand!

11)

Welke reizen staan er voor komend jaar op jouw planning?

In januari ga ik een weekend naar Dresden. Verder staat er een lang weekend Autostadt in Wolfsburg op de agenda met het gezin en denken we alvast na over de mei- en zomervakantie. Dat wisselt nogal. Rondreis IJsland, met een camper de oostkust van Canada ontdekken, Corsica, Sardinië, Portugal of toch Sri Lanka of Cuba? Wat een luxe toch om daarover te kunnen nadenken? We zijn enorme bofkonten!

Zo, weer wat meer te weten gekomen over mij en mijn passie? Dan geef ik de Liebster Award nu graag door aan:
Michal van reiswijzerkidsenco
Judith van worldwife
Laura van whatabouther
Paul van ciaotutti
Debby van bohemiandreams

Zeker niet allemaal beginners of kleine blogs, maar de Liebster Award bestaat al even….het is dus zoeken naar wie nog niet aan de beurt is geweest.

Voor jullie heb ik de volgende vragen bedacht:

 • Kun je jezelf in 5 woorden omschrijven?
 • Op welk moment besliste je om een blog te beginnen? Wat trok je over de streep?
 • Hoeveel landen heb je al bezocht en welke komen daar volgend jaar bij?
 • Kies je liever voor een backpack of een koffer?
 • Naar welke bestemming wil jij nooit meer terug?
 • Welke accommodatie heeft jou het meest verrast?
 • Wat is je grootste reisblunder?
 • Als je niet naar geld hoeft te kijken, welke reis, bestemming en accommodatie wordt het dan?
 • Wie is jouw reisheld?
 • Naast wie wil je graag in het vliegtuig zitten?

Veel succes!

7 reacties

 1. Bedankt dat je de vragen hebt ingevuld. Leuk om te lezen en je zo wat beter te leren kennen! Mooie foto van je dochter, maar ik vind die foto van Salar de Uyuni in Bolivia ook erg gaaf. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *