Hoe kies je een accommodatie?

Ik stelde aan een aantal vrienden en bekenden de vraag: wat zou je graag willen weten over onze reizen? Dat was nog heel wat! Zoals bijvoorbeeld: waar slapen jullie? Hoe kies je een accommodatie?

Hotel, appartement of B&B

Eigenlijk hebben we daarin  geen voorkeur. Het hangt af van waar die accommodatie zich bevindt en welke voorzieningen daar zijn. Ik heb midden in de stad niet persé een hotel nodig. We eten wel wat in de stad. Zeker zo leuk. Maar slapen we tijdens een reis op een wat meer afgelegen plek, dan is het fijn als je er ook kunt dineren. Op reis is het ontbijt meestal uitgebreider dan thuis en dan vind ik de lunch al minder belangrijk. Dan halen we vaak even een broodje op de hand of eten we ergens een kopje soep. In Dubai hadden we een appartement met een 24/7 supermarkt om de hoek. Daar haalden we ’s ochtends ontbijt en iedere avond aten we lekker buiten de deur.

Omy en Ivar in ons appartement in Dubai
Omy en Ivar in ons appartement in Dubai

Ligging

Als we een stedentrip boeken, kijk ik naar de afstand tot het centrum. Je loopt immers al best veel en als je dan ook nog hele afstanden moet overbruggen van/naar het hotel dan scoor ik daar geen pluspunten mee. Daarnaast ben je meer geneigd langer in die stad te blijven en minder snel naar je kamer te gaan, het is immers dichtbij als je opeens moe bent. Of ik kijk naar de afstand tot het vliegveld, station, metro, net waar we gebruik van gaan maken of mee aankomen en vertrekken.

Familiekamers

Wij proberen altijd een familiekamer te boeken. Of het nu een hotel, appartement of B&B betreft. Als dat niet beschikbaar is dan kijken we naar twee kamers naast elkaar, bij voorkeur met tussendeur. Is dat ook niet mogelijk, doordat we bijvoorbeeld laat zijn met boeken, dan splitsen we. Een ouder bij een kind. Niet heel romantisch maar wel praktisch, zeker als ze jonger zijn.

Familiekamers

Als anderen iets voor je uitzoeken

Bij verre reizen maken we meestal gebruik van een reisorganisatie en zij kiezen dan een accommodatie. We proberen daarbij wel te sturen. Geen grote, massale hotels, maar knusse accommodaties en vaak op een hele bijzondere plek. In warmere landen graag met zwembad en als het even kan: kindvriendelijk (al is dat een ruim en vaag begrip?). Dat vind ik zo fijn aan het reizen met www.riksjakids.nl, zij vinden dat ook belangrijk en dat hebben we dan ook al mogen ervaren in Thailand en Zuid-Afrika. Wij waren zeer tevreden over de gekozen locaties.

Huisje Zuid-Afrika

Andere tijden

Het ging trouwens niet altijd zo hoor. Tijdens onze backpackjaren, nog zonder mobiele telefoon en internet om beoordelingen te checken of handige sites zoals www.backpacktips.nl te bekijken (ja inderdaad, al even geleden), lagen we vaker op hele smerige bedjes in nog smerigere kamers, vaak gedeeld met andere jongeren. Ik heb wel eens mijn kleding aangehouden omdat ik echt van mening was dat dat beter was dan mijn huid in aanraking te laten komen met dat wat voor bed en beddengoed door moest gaan. Brrrr als ik er nog aan denk…. Die gezamenlijke douches, ook zo’n ding. Wat een drama vond ik dat. Blij dat ik nu wat meer budget heb en de douche alleen met mijn eigen gezinnetje hoef te delen!

Beoordelingen

Tegenwoordig boek ik geen accommodatie meer zonder een blik op Tripadvisor. Bij veel beoordelingen geeft dat een behoorlijk beeld, maar zijn het er slechts 12 dan is het natuurlijk niet heel betrouwbaar. Hetzelfde geldt voor Zoover, Booking.com en meer van dat soort sites. Weten hoe je hotel eruit ziet is dan wellicht niet altijd even leuk, maar ik hou alleen van leuke verrassingen, niet van onaangename. Zeker niet met kinderen.
Safari huisje

Heb je ook een vraag over reizen met kinderen die je graag beantwoord ziet in een blogpost? Laat het me weten! Ik wil geregeld een blogpost wijden aan een van die reacties.

5 reacties

  1. Helemaal meeeens. Zo zoeken we ook naar de accomodatie van onze reizen. We zijn de laatste 20 jaar niet meer met een groepsreis gegaan. We hebben het liever zelf in de hand. Onze laatste groepsreis in 1996 naar Nieuw-Zeeland met Sawadee was zo tegen gevallen. We zeiden tegen elkaar dat we het zelf beter konden doen. We moesten op 1 locatie op NZ reis in een slaapzaal slapen terwijl dat niet de afspraak was. We hadden toen onze koffers gepakt en zelf naar een hotel 100 m verder op gegaan. Daarna waren we nog 4 keer zelf terug gegaan naar NZ en ons heel goed bevielen daar.
    Wat is er aanbod op de reisbestemming en wat is je wens? Vandaar uit maken we onze keus.

    1. Ja heel goed! Jammer dat je zo’n ervaring hebt gehad, maar aan de andere kant heeft dat wel je ogen geopend dat jullie het prima zelf kunnen zo! Dus het heeft toch iets opgeleverd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *