Lekker weg in eigen land… euh gemeente….!

Niet erg voor de hand liggend om in je eigen gemeente een weekendje weg te gaan? Toch doen we het al drie jaar op rij. In onze gemeente Leudal (Midden-Limburg) ligt namelijk Camping de Leistert. Camping de Leistert behoort met de titel ‘BestCamping’ tot de mooiste campings in Nederland én Europa. Drie jaar geleden besloten zij een “Leudalweekend” te organiseren. De inwoners van Leudal mochten dat weekend gratis komen kamperen. Nader kennismaken met de camping die zoveel toeristen trekt naar onze mooie gemeente.

Reünie

Een enorm succes! Het lijkt keer op keer wel een reünie. Tenten, caravans en kampers worden van stal gehaald of geleend van vrienden en bekenden. Hele vriendengroepen en buurtverenigingen schrijven zich in en kunnen daarbij aangeven gezellig bij elkaar te willen staan.

Activiteiten

Je kunt er zwemmen (subtropisch binnenbad en een buitenzwembad), voetballen, spelen in de speeltuinen (binnen en buiten), volleyballen, bowlen, jeu de boules spelen en er is een kinderboerderij en vast nog meer. Tijdens schoolvakanties en in de weekenden is er een animatieprogramma. De camping zorgt tijdens ons Leudalweekend voor een aangepast programma in de Plaza, vaak ingevuld door lokale acts/artiesten. Zo is er altijd wat te doen. Ook bij slechter weer zoals de afgelopen editie: koud en nat. Het mocht de pret niet drukken.

leistert groep

Campingleven

Ik heb een haat/liefde verhouding met het campingleven. We hebben die weekenden de beschikking over de prachtige caravan van mijn schoonouders. Ze zijn er super zuinig op. Terecht, maar met twee kinderen is dat af en toe best spannend. Schoenen uit! Niet aankomen! Verder hecht ik blijkbaar toch ook aan privacy, vooral met toiletbezoeken en douchen. Gelukkig is Camping de Leistert heel schoon, dat maakt het iets gemakkelijker, maar echt wennen kan ik er niet aan. Vreemd want in mijn backpackleven was het vaak stukken primitiever! Eten en drinken is die dagen niet volgens de ‘schijf van vijf’ of welke regel dan ook. Het is vooral BBQ en friet en alle variaties daarop. Ach voor een weekendje…

leistert eten

Traditie

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. Heerlijk om weer allemaal samen te zijn, bij te kletsen en te huilen van het lachen. Ja, een heel goed idee van de organisatie. Hopelijk zijn we ook volgend jaar weer welkom!

Informatie

Camping de Leistert is onderdeel van 5* recreatiepark de Leistert. De Leistert valt al vele jaren in de prijzen. In 2014/2015 zijn ze onderscheiden met: BestCamping 2014 & BestCamping 2015  en Zoover Award 2014. Kijk op de website voor meer informatie, arrangementen en aanbiedingen: leistert

5 reacties

    1. Dank je Dennis. Ja hoor, heel goed geamuseerd. We laten niet het weer een weekendje weg verpesten. Zelfs niet als m’n warme bed op steenworp afstand staat 😉

  1. Naahhh wat toevallig. Ik neem een kijkje op je blog en kom meteen dit artikel tegen. Camping de Leistert! <3 T/m m'n zestiende ging ik daar ieder jaar 4 weken naartoe met m'n ouders, broertje en zusjes. In totaal een stuk of 10 keer geweest en voelde echt als m'n tweede thuis. 3 a 4 jaar weer eens geweest een nachtje samen met mijn vriend en helaas was de sfeer toen voor mij niet meer zoals vroeger, maar dat is logisch. Blijft een fantastische plek!

    1. Heee wat grappig! Leuk zeg! Ja meestal werkt dat zo, het gevoel ‘van toen’ is vaak niet meer terug te halen. Daarom wil ik nu met kinderen ook niet direct naar landen/plaatsen uit onze backpack jaren. Leuk dat je mijn blog bezocht hebt!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.