Verslaving

Reizen is een verslaving. Of beter: reizen is voor mij een verslaving. Want mijn beste vriendin denkt over reizen heel anders. Ze vindt het prachtig wat we allemaal doen, waar we naar toe gaan en leeft volop mee, maar ze moet er niet aan denken zelf zoiets te ondernemen.  Mooi toch? Ieder zijn voorkeuren. Daar is geen ‘goed’ of ‘slecht’ in. Doe vooral dat, waar je gelukkig van wordt. In mijn geval: reizen!

“Kom niet thuis voordat je volgende bestemming is geboekt” was het motto van een oud collega van mij. Ik moet nog vaak aan die woorden denken. Ik maak het geregeld waar en als die volgende bestemming nog niet geregeld is, dan zit die wel al in mijn hoofd en is die niet veel later geboekt. Stippen op mijn horizon. Bruggen. Echt niet omdat het leven hier in Limburg mij onvoldoende boeit. Integendeel. Ik heb het prima naar mijn zin in mijn dagelijkse wereld maar ik heb wel reisjes nodig (typisch voorbeeld van verslaving…. “het nodig hebben”) om te resetten, om bij te tanken en ook om me te blijven ontwikkelen en geïnspireerd te raken. Tijdens reizen voel ik me ultiem gelukkig. Zeker nu ik dat samen met ons gezin doe.

 

Reisgenen

Reizen met kinderen is iets bijzonders. Gelukkig hebben Nora en Ivar het in de genen zitten. Ze zijn geïnteresseerd in wat er in de wereld gebeurt, aardrijkskunde is hun favoriete vak en als er een schoolvakantie geen tripje gepland staat krijg ik te horen: “Gaan we niet weg? Mama, het is toch vakantie?!!” Overigens hoeven het niet persé verre bestemmingen te zijn. Lekker weg in eigen land, een citytripje, het maakt niet uit. 24/7 Samen zijn en ontdekken. Daar draait het voor ons om. Ondanks dat het soms spannend en uitputtend is: het geeft rust. Zo werkt het voor ons allemaal. Gelukkig maar.

Keuzes maken

Reizen kost geld, soms best veel geld. Met twee kinderen vliegen vergt een ander budget dan toen we nog met ons tweetjes de wereld over vlogen. We zijn bofkonten dat we allebei goed betaald werk hebben. Nog leuk werk ook! En we maken ook keuzes. Ik ben na vijftien jaar echt wel uitgekeken op ons interieur. Als ik nadenk over een nieuwe inrichting, ander kleurtje tegen de muren en daar een prijskaartje aan hang, dan denk ik ook gelijk “welke reizen kunnen we daarvan maken?”. Schiet dus niet op want reizen wint. Hetzelfde geldt voor mijn garderobe of andere uitstapjes. Ik kan daar gewoonweg niet zoveel geld aan spenderen als aan reizen. Raar? Misschien… maar zo heeft ieder toch zijn eigenaardigheden?

 

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.