Verkeersborden: een rare gewoonte

Iedereen heeft zo z’n rare gewoontes toch? Wij ook. Tijdens het reizen maken we altijd foto’s van bijzondere verkeersborden. Bijzonder in de zin van: die kom je in Nederland niet tegen.
Door de manier van hoe je ergens voor gewaarschuwd wordt, maar vaak ook omdat een situatie of dier in ons land niet voorkomt.

Voorzichtig voor apen
Verkeersborden hippo's

We trappen op de rem, zetten de auto aan de kant of rijden nog een stukje terug voor een betere camerapositie en ‘klik’ we hebben weer een verkeersbord voor de verzameling. We worden daarbij vaak raar aangekeken door de lokale bevolking. Je ziet ze denken: wat doen die nou? Ook vanaf de achterbank horen we geregeld een zucht… moeten we nu alwéér stoppen voor een verkeersbord?

Pas op voor krokodillen
Meestal spreken de afbeeldingen voor zich. Een heel enkele keer zoeken we nog even op, waar we voor gewaarschuwd worden. Tijdens dat opzoeken zie je ook weer andere, interessante borden, die we nog niet gespot hebben…. Nee we doen het niet écht, maar we zouden er bijna naar op jacht gaan!

Voorzichtig voor de gravelweg
Wat zijn jouw rare gewoontes tijdens een reis? Of is er geen afwijkend gedrag te bespeuren?

8 reacties

  1. Hier precies zo, alleen moeten ook vaak bijzondere verkeerslichten of bruggen op de foto. Dat krijg je met een verkeerskundige in huis… Ik heb wel eens een kwartier op en kruispunt staan wachten omdat hij nog één goede foto van een groen verkeerslicht wilde hebben.

  2. Ja, verkeersborden kunnen hilarisch zijn. Wat ook leuk is zijn folly’s. Die staan overal in Europa, kleine gebouwtjes die nutteloos zijn en enkel ter decoratie daar staan. Als jullie in een stad komen zoek vooraf uit of daar een folly is en laat de kinderen hem spotten! En wat dacht je van deurkloppers? Die kan je ook nog selecteren op enkel leeuwenkoppen of handjes…..

  3. Haha, herkenbaar! Wij maken foto’s van alle entreebordjes van bezienswaardigheden. Ik vind dit makkelijk zodat ik later alle info bij de hand heb en het is leuk in een fotoboek.

    Ook hebben we een keer een hele vakantie gezocht naar groene, rode en blauwe dingen en daar foto’s van gemaakt. Die hebben we bij elkaar gezet op 1 pagina in het fotoboek. Super leuk effect en een mooie manier om kinderen te laten lopen als ze geen zin hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *