Indoor klimmen met kinderen: Neoliet!

Neoliet logo
Neoliet klimcentrum Eindhoven. We hadden er al zoveel goede verhalen over gehoord. Kermismaandag was er geen school, het weer nodigde niet echt uit voor een buitenactiviteit  en dus was dit het perfecte moment eens indoor te klimmen met onze kinderen. Op naar Eindhoven.

K1, routes en kleuren

Daar aangekomen was ik direct onder de indruk van de hartelijke ontvangst, de professionele begeleiding en bovenal: hoe het er allemaal uitziet. Deze klimhal behoort tot de grotere van Nederland. Er zijn heel veel klimroutes en de hoogtes gaan van 10 tot 18 meter. Voor iedere klimmer (beginner of gevorderde) zijn er dus routes te vinden.
Uitleg instructeur Neoliet
Onze kinderen hadden nooit eerder geklommen. Zij mochten beginnen bij routes binnen de K1 secties. Stoer toch? Als 7 jarige kunnen zeggen: ik heb op de K1 geklommen? De moeilijkheidsgraad gaat van 3+ tot en met 8b, herkenbaar aan een kleur per niveau. Voor de kleinsten is het best al lastig die 3+ strikt te volgen omdat de kleine beentjes niet helemaal meewerken. Gelukkig had instructeur Guido daar een charmante oplossing voor: je kunt ook regenboog klimmen 😉

Ook kleine kinderen klimmen

Safety first

De klimmers werden in de tuigjes geholpen. We leerden hoe de kinderen te zekeren zodat we een volgende keer geen instructeur hoeven te reserveren. Nora en Ivar kregen ook een rol in het veiligheidsaspect, ze moesten zorgen dat het touw ruimte kreeg (niet in de war kwam) als de ander aan het klimmen was. Om en om gingen ze naar boven. Eerst nog wat voorzichtig, maar al gauw werden ze zelfverzekerder en ging het hoger en sneller en was 3+ al niet meer zo stoer. Eenmaal boven, was het best nog spannend om je naar beneden te laten zakken. Vertrouwen op de persoon die beneden staat en je gezekerd heeft. Ook dat ging al snel heel veel beter.

Klimwand 14 meter
Andere gasten arriveerden. Zij hadden duidelijk meer ervaring. Vol bewondering keken we toe hoe zij hun weg naar boven zochten en welke moeilijkheden ze daarbij onderweg moesten trotseren. Petje af! De meesten waren aan het oefenen voor een echte klimtocht tijdens een aanstaande reis. Heel stoer.

Anderhalf uur klimmen vloog voorbij. Wat was het leuk. Na afloop nog een kop chocolademelk en wat lekkers om even uit te rusten. Een hele leuke, sportieve middag. Hier komen we zeker terug!
Klimwand K1

Neoliet heeft veel te bieden

Bij Neoliet kun je ook klimlessen volgen. Jammer dat het toch even rijden is, anders zou het nog wel wat voor die van ons zijn. Verder hebben ze hele stoere kinderfeestjes die we zeker in gedachten houden. Zelf ben ik niet zo’n held in dit soort dingen, maar ook voor volwassenen zijn er cursussen en events. Neoliet heeft 7 vestigingen in Zuid-Nederland en Duitsland, dus wellicht ook bij jou in de buurt.

Indoor klimmen

Wat vind jij een succesvol uitje met kinderen bij slecht weer?

6 reacties

  1. dit is heel gaaf zeg! Mijn bonus-dochter is echt fan van klimmen maar is met haar 7-jaar nog vaak te jong. Ik begrijp dat het hier dus wel mogelijk is? Heb je enig idee of er ook locaties zijn in Zuid-Holland? Ik ga in ieder geval even op de website van Neoliet kijken!

    1. Hoi, ja hier mag en kan het wel. Zoals ik schreef een vast kleurenparcours is lastig, maar alles door elkaar en dan naar boven gaat prima. Ivar is ook 7. Neoliet zit vooral in het zuiden dacht ik. Durf niet te zeggen wat er bij jou in de buurt is. In ieder geval absoluut de moeite dat even uit te zoeken want het is zó leuk!

  2. Hoi Gaby,
    Wat een leuk stukje en wat fijn dat jullie het klimmen zo leuk vonden! Heel erg bedankt voor het schrijven.

    @ Jacoline: Neoliet heeft een boulderhal in Rotterdam. Verder zitten wij in Tilburg, Eindhoven en Heerlen en een klimhal in Utrecht is in aanbouw.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *