Reisplannen 2017

De meest gestelde vraag in het nieuwe jaar: “En? Wat zijn jullie reisplannen voor dit jaar? Daar hebben jullie vast al over nagedacht?” Ja dat hebben we. De kinderen kwamen in de Kerstvakantie, toen we niet samen vrij hadden, zelf met suggesties want we waren al zó lang (herfst- en kerstvakantie overgeslagen) niet meer op vakantie geweest? Ahum… Even heropvoeden? Of toch maar gewoon ‘accepteren’ dat reisjes maken voor ons echt het allerleukste is en we, waar het kan, dat gewoon moeten doen? Dit zijn onze plannen… 

Sri Lanka

We hebben in ieder geval al iets heel bijzonders geboekt: drie weken Sri Lanka! Als fervent ‘Wie is de Mol’ volger, was ik na het zien van de 15e editie in 2015, helemaal verkocht. Het stond al tijden hoog op mijn lijstje maar daarna echt in de top. Prijstechnisch is een bestemming naar het oosten ook interessanter dan naar het westen dus na alles plussen en minnen besloten we: we gaan in 2017 drie weken naar Sri Lanka. En konden we gaan kiezen. Welke plaatsen bezoeken we? Hoe reizen we? Welke excursies wel en welke toch niet? Combineren we deze reis met een paar dagen op de Malediven of concentreren we ons puur op Sri Lanka? Wat een luxe ‘problemen’… Maar we zijn eruit. Het is een super toffe 20 daagse rondreis door Sri Lanka geworden. Het antwoord op de andere vragen over onze keuzes voor deze reis volgt later dit jaar 🙂

Sri Lanka

Weekend Scheveningen

Met het ‘gezin Wijers’ hebben we sinds het overlijden van papa een traditie om rond zijn geboortedag, 16 augustus, iets samen te ondernemen. Vrijwel altijd is het dan mooi weer. De laatste jaren verbleven we een weekend in het Efteling hotel en bezochten we twee-drie dagen het park. Dit jaar gaan we terug naar waar we met ons gezin vroeger heel vaak kwamen: Scheveningen.  Mijn broertje (tja, hij blijft vier jaar jonger en dus mijn broertje) en ik hebben er vele mooie herinneringen aan. Onze moeder heeft een heerlijk hotel aan zee voor ons allen geboekt. Lekker uitwaaien met onze kinderen en neefje. En mocht het toch slecht weer zijn, dan is er in de omgeving natuurlijk voldoende te kiezen aan binnen activiteiten.

Kampeerweekend in eigen gemeente

Ik schreef er al eerder over: Lekker weg in eigen gemeente.
En ook dit jaar hebben ze weer een award gewonnen en organiseren ze het ‘Leudal weekend’. Natuurlijk willen we daar graag weer bij zijn. Hopelijk past het in onze agenda en vooral: zijn we er op tijd bij! Het is namelijk zéér gewild en het aantal plaatsen is beperkt.

Noorderlicht

Nog een traditie: het eerste weekend van het nieuwe jaar met een vriendin een weekend op pad. Vorig jaar bezochten we Dresden, het jaar daarvoor Venetië en dit jaar? Niet gegaan. Waarom niet? Omdat we een wild plan hebben. Een kostbaar wild plan. En we dus keuzes moeten maken. We hebben het tripje in de start van dit jaar over geslagen om door te sparen voor een tripje later dit jaar. We willen in november naar Lapland, op zoek naar het noorderlicht! Het blijft een gok, je kunt sparen, plannen en gaan, maar of we ons doel ‘het noorderlicht zien’ bereiken, blijkt dan pas. Je loopt het risico dat het bewolkt is en we vier dagen in ‘the middle of nowhere’ zitten om gedesillusioneerd terug te reizen. Wel kiezen we voor een reis waarbij de omstandigheden zodanig zijn, dat we de kans zo groot mogelijk maken. Spannend!

Noorderlicht

Oud & Nieuw in Oman?

Mama viert begin 2018 een kroonjaar en dat wil ze graag met het ‘gezin Wijers’ vieren. Omdat de vakantieperiode Randstad-Limburg geen overlapping kent in het voorjaar, halen we dat moment naar voren. De bestemmingen vlogen van hot naar her. En inmiddels zitten we op Oman als plek waar we allemaal graag naartoe willen. Een paar dagen strand en een paar dagen de bergen in. Heerlijk toch dat die reisgenen ook bij de aanhang en kinderen aanwezig zijn en we dit zo samen kunnen doen?

Al Bustan

Toerist in eigen land

Voor de meivakantie denk ik aan een paar dagen weg in eigen land. Even hier de toerist uithangen. Delft? Giethoorn? Alkmaar? Gouda? Deventer? De Veluwe? Nog zoveel te zien en doen! Iemand suggesties voor leuke overnachtingsmogelijkheden? Laat het me weten!

Als ik dit alles zo zie staan, dan kan ik toch niet anders constateren dan dat we enorme bofkonten zijn! Wat een genot dat we dit samen kunnen doen zo. En ja, we werken er heel erg hard voor. Ja, we maken hele duidelijke keuzes in ons dagelijks leven. Ja, we beseffen door het veel te vroege gemis van dierbaren, dat we NU moeten leven en doen dat zoveel mogelijk. Maar dan nog vind ik dat we bofkonten zijn.  En ben ik ontiegelijk dankbaar voor ieder moment samen!

10 reacties

  1. Toerist in eigen land is niks mis mee, Nederland is erg mooi. Vandaag met Nicole naar de vakantiebeurs geweest, heel veel ideeën opgedaan. Maar voor ons blijft het Afrika dit jaar.

  2. Toen jullie jong (!) waren, ergens lagere school, hebben we met jullie een reis door Nederland gemaakt en alle toeristische en bekende bezienswaardigheden bezocht. In iedere provincie iets en slapen in motels. Is prima te doen!

  3. Whaaa Gaby, wat een gevulde agenda weer 😉 klinkt toch alsof je van je hobby je werk gemaakt hebt! Veel plezier met alle tripjes! x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *