Quality time  

Het mooiste aan reizen vind ik naast het ontdekken, het echt tijd met en voor elkaar hebben. Quality time dus. Volgens mij is daar geen mooi, passend Nederlands woord voor?

We hebben goede zin, zijn relaxt en nieuwsgierig en dat voelen de kinderen als geen ander. Natuurlijk zijn er, zeker als je langer op weg bent en dingen even tegen zitten, wel eens ergernissen maar toch anders dan thuis.
Als werkende ouders met kinderen die allerlei ‘clubjes’ hebben is het ook buiten werktijd best druk. Allemaal gezond en leuk maar daardoor waardeer ik het samen zijn extra. Dat mis ik ook het meest als we weer thuis zijn en volop mee gaan in die ‘rat-race’.

iPhone

Eerlijk is eerlijk, ik heb een haat-liefde verhouding met mijn iPhone. Waanzinnig handig om mijn e-mail, agenda en social media te kunnen bijhouden (privé en zakelijk) om ‘even snel iets opzoeken’ niet te vergeten maar het maakt ook dat ik niet altijd met volle aandacht luister naar de ander. Slecht, asociaal én irritant. Op reis kick ik af. Eigenlijk een heerlijk gevoel. Niet continue het nieuws volgen (veelal is dat toch negatief), niet bereikbaar zijn. In plaats daarvan echte gesprekken met je kinderen voeren over van alles en nog wat. Ik hoor soms dingen waarvan ik me afvraag waarom ze daar nu pas mee komen of zou ik het eerder gemist hebben? Ernstig en het zet me weer aan het denken. Veel leuker zo! Om de drie dagen een keer een wifi plekje zoeken voor een berichtje naar de thuisblijvers is voldoende. Ik spreek steeds met mezelf af dat gedrag ook thuis door te zetten maar het blijkt in de praktijk toch lastig.

Zonder iPhone is er opeens ook veel meer tijd om ’s avonds lekker te lezen. Een e-reader is toch echt een uitkomst. Inmiddels heeft Nora er ook een. Ik zweer bij papieren boeken met hun geur en het vasthouden maar het is gewoon niet handig die stapels ook nog mee te slepen. Vaak liggen we dan naast elkaar, lekker op bed, ieder in ons eigen verhaal.

Exclusieve aandacht

Niet iedere accommodatie kent een familiekamer. Daarom splitsen we geregeld. Ieder bij een van de kinderen. Niet heel romantisch maar Nora en Ivar vinden het meestal een feest. Lekker exclusieve aandacht van papa of mama en dan ook nog samen in een groot bed! Yoehoe! Als dat geen quality time is?

IMG_9740
Thailand 2014

 

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.