Luxemburg, dichtbij en geweldig!

Even er tussenuit, veel te doen voor de kinderen maar niet een hele dag in de auto zitten. Dat waren de voornaamste zoekcriteria voor onze meivakantie in 2011. Het werd Europacamping Nommerlayen, direct gelegen aan het wandelgebied Nommerlayen in het midden van Luxemburg.


We verbleven in een chalet. Schoon, goed uitgerust en centraal gelegen op deze goed verzorgde familie camping met veel faciliteiten en activiteiten:

  • Knutselen
  • Spooktochten
  • Zwembad voor de kleintjes (verwarmd) en een groot zwembad met uitschuifbaar dak, dus ook bij slecht weer kun je zwemmen
  • Voetbalwedstrijden
  • Bowlen
  • Speeltuin
  • Dansen voor het slapen gaan

Voor volwassenen is er ook volop animatie. Dat hoeft voor mij niet maar hou je er van? Het is er!

Vanuit de camping kun je verschillende uitstapjes maken. Het is er prachtig wandelen in de omgeving of je rijdt met de auto naar Trier, Bitburg of de stad Luxemburg. Je bent er zo. Liever met de fiets of mountainbike de omgeving verkennen? Ze zijn er te huur.

IMG_1396

Luxemburg stad

Echt een bezoek waard! Ga zeker naar de Kazematten, bezoek de kathedraal en het Paleis van de Groothertog, slenter door de oude stadskern en ga lekker shoppen. Vergeet niet tussendoor een terrasje te pikken en lekker mensen te kijken.

Wandelen

Achter de camping ligt het bos ‘de Nommerlayen’. Dit bos bezit één van de oudste, bekendste en mooiste wandelingen van Luxemburg: de “blauwe pijlen wandeling”. Dit is een ronde van 2 a 3 uur, afhankelijk van je tempo. De dag erop voel je wel je kuiten! Het is af en toe behoorlijk klimmen. Je kunt deze route  dus niet met de buggy doen. Wel zijn er meer wandelroutes vanuit de camping en organiseren ze gezamenlijke wandelingen onder begeleiding van een gids.

IMG_1580
Ook bij slecht weer geschikt

Het was tijdens ons verblijf heerlijk voorjaarsweer maar ook als je het minder treft is dit een prima locatie voor een leuke vakantie!

IMG_1446

Minpuntje

Het enige minpuntje aan deze camping is dat heel veel gezinnen er al jaren komen en elkaar dus allemaal erg goed kent. Ik vind dat geen bezwaar en zoek ook nooit actief contact met anderen tijdens een vakantie (er ontstaat op z’n tijd altijd wel een leuk praatje met iemand, zeker met kinderen erbij) maar andere ‘nieuwe’ bezoekers waren daarover wel teleurgesteld. Vandaar dat ik het toch even noem.

IMG_1479

7 reacties

    1. Die cuties zij inmiddels 4 jaar ouder en groter 😉 Wie weet heb je mazzel morgen. Waait die bui net de andere kant op. Veel plezier!

  1. Jij was 4 jr toen je voor het eerst in Luxemburg was. 🙂 Wij hebben toen net zoveel genoten als jullie nu met de kinderen. Geen camping voor ons maar een soort apartement boven een garage gehuurd. Ook nu nog goed te doen, een huisje huren als je niet op een camping wilt staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.