Hallo lente! Dag winter!

Wintersport

Heel wat vrienden, collega’s en ook mijn lief zijn in de afgelopen maanden op wintersport geweest. Het begin was stroefjes begreep ik. Te weinig of zelfs geen sneeuw. De mensen die tijdens of na carnaval zijn geweest boften en kwamen allemaal euforisch terug. En ik? Ik vind het heerlijk die enthousiaste verhalen en mooie beelden en ondertussen bereid ik me mentaal voor op het volgend jaar. Het gaat er namelijk echt ‘binnenkort’ van komen: familie Stemkens-Wijers op wintersport!

Alpincenter Bottrop

Ons gezin bestaat uit vier personen en drie van die vier vinden skiën geweldig. Ik ben het zwarte schaap. Vorig jaar stond ik voor het eerst op de latten. In een klasje met een Nederlands sprekende skileraar in de langste skihal ter wereld: Alpincenter Bottrop. Het was geen succes….
Ik ben te stijf, heb te weinig sportgenen en vooral: ik ben te bang! Funest als je wilt leren skiën. Het werd een strijd, vooral mentaal, met mezelf. Ik wilde het zo graag, met z’n allen de piste af. Knisperende sneeuw, blauwe hemel, zonnetje… Maar nee, dat wordt het niet. Verwachtingen bijstellen heet dat?

All inclusive

Natuurlijk ga ik wel mee! Ik amuseer me wel. Net als dit jaar weer bij een dagje Alpincenter Bottrop. Heerlijk om te zien hoe iedereen er zó van geniet. De hele dag op de latten. Tussendoor wat eten en drinken en weer door. Slim concept daar. Ik las dat het in eigendom is van Van der Valk. Wij kopen een familieticket. All inclusive : hele dag toegang tot de piste, onbeperkt eten en drinken (en 3 alcoholische dranken per persoon), skischoenen en ski’s voor ongeveer €100. Skikleding en helm kun je eventueel huren (€5 en €2).

WP_20150220_14_26_04_Pro

Drukte

Het is er, zeker in de winter, altijd druk. In de vakanties zelfs super druk. Is er een studiedag op school waardoor de kinderen vrij zijn? Dan is dat een geweldige dag om te gaan. Les nodig? Geen probleem! Skiën maar ook snowboarden. Individueel of in groepjes. De leraren spreken een beetje Nederlands want aan ‘Holländer’ geen gebrek! Wel even van te voren reserveren als je wilt lessen.

2016

Door dit soort dagjes in Bottrop wilden we proeven aan de wintersport. Een mooie manier en keer op keer een hele leuke dag. Hebben de kinderen er iets mee? Het antwoord is JA!  Dus als je tips hebt voor een leuk wintersportadres? Ik hoor ze graag…

Eén reactie

  1. zeg Gaby, zie ik nu dat je er misschien wel over nadenkt om met de fam naar een wintersport bestemming te gaan????
    Leuk!!
    En dat dagje Bottrop, inderdaad goed idee!

    Greetz Carmen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.