Bucketlist

Volgens Wikipedia is een bucketlist: “een lijst met dingen, die iemand nog gedaan wil hebben voor hij sterft”. Helder. Ik hou al heel lang een lijstje bij maar dan niet met dingen die ik gedaan wil hebben maar met bestemmingen die ik toch echt zeker wil afvinken… Overigens is die lijst nooit af. Want na ieder gesprek met iemand die enthousiast vertelt over een land waar waar ik nog niet geweest ben, wordt die weer langer. Moet die bestemming mij wel, los van dat verhaal, aanspreken natuurlijk.

Mijn bucketlist is niet gerangschikt. Welke bestemming en wanneer hangt af van onder andere:

 • Reisperiode (we zijn afhankelijk van de schoolvakanties) en het goede moment om een land te bezoeken, bijvoorbeeld wel/geen regenseizoen of de temperatuur.
 • Welke leeftijd hebben onze kinderen en daarmee welke interesses.
 • Budget, we hebben aardig wat bomen in onze tuin maar nergens groeit geld aan. We werken hard en verdienen goed maar (verre) reizen met vier personen gaat meestal toch over serieuze bedragen.

Gaby’s bucketlist:

 • Cuba: willen we het Cuba van nu zien dan moeten we deze bestemming wel echt prioriteit geven. Door het verbeteren van de relatie met de VS komt het land waarschijnlijk in een snelle ontwikkeling waardoor de typische sfeer wellicht alleen nog commercieel te proeven is.
 • IJsland: ik hou van ongerepte, ruige natuur en hoor er goede verhalen over.
 • Sri Lanka: leerde ik pas beter kennen door het programma Wie is de Mol 2015. Mooie natuur, nog niet heel toeristisch en vriendelijke bevolking. Daarnaast is het te combineren met de Malediven. Mijn moeder en broer met zijn gezin vertoeven daar jaarlijks en dat lijkt me ook wel een keer lekker.
 • Noorwegen: ook hier de ongerepte natuur, de fjorden maar ook steden als Bergen en Oslo. We houden van Scandinavië maar voor Noorwegen waren de kinderen eerst nog te klein. Afstanden zijn best groot maar inmiddels zou het prima kunnen. Ik ben ooit vanuit Zweden even in Noorwegen geweest maar niet lang genoeg en met onvoldoende herinneringen om het te kunnen afstrepen.
 • Indonesië: hier ligt een stuk familiegeschiedenis en via mijn werk ben ik betrokken bij twee adoptieprojecten op Java. Daarnaast een favoriete bestemming voor veel gezinnen met kinderen.
 • West Amerika: de toerist uithangen en het bekende rondje aan de westkust maken. Kan toch niet ontbreken op mijn lijst?
 • Namibië: zoveel goede verhalen over gehoord dat ik het zelf wil ontdekken. Afstanden zijn behoorlijk, daarom ging onze voorkeur eerst uit naar Zuid Afrika omdat er wat meer afwisseling voor de kinderen in zit maar absoluut een plekje op deze bucketlist.
 • Corsica (Frankrijk): gekeken voor de meivakantie maar relatief prijzig (tickets). Naar het zuiden rijden en dan oversteken met de boot is ook een optie maar dat vind ik minder aantrekkelijk. Een andere keer en vooral eerder, proberen goedkopere tickets te boeken.
 • Vietnam: ik kom het steeds tegen. Een bestemming die erg in trek is momenteel. Daardoor ben ik er zelf ook nieuwsgierig naar geworden.
 • Gotland (Zweden): we houden enorm van Zweden en horen fantastische verhalen over Gotland in de zomerperiode. Het is alleen niet eenvoudig er te komen. Vliegen is een optie maar dan moet je daar een auto huren en alles kopen en huren. Dat maakt het een relatief dure bestemming. Eigen auto (vol geladen) is dus aantrekkelijker op de afstand na. Toch kan ik het niet los laten en wil ik er graag nog eens naar toe.
 • Oost Canada: de westkant hebben we in 2000 bezocht, fantastisch maar de oostkant lijkt me ook wel wat. Totaal anders maar prima om bijvoorbeeld nog eens een camper te huren, nu mét de kinderen en die kant te ontdekken.
 • Stedentrips: Berlijn, Oslo, Madrid, Rome, Dublin, Istanbul, Warschau en en en en….

Zo kan ik nog wel even door gaan! Kijk vooral niet raar op als onze volgende trip niet eens hier bij staat. Kan zomaar gebeuren. O en had ik al gezegd dat het de bedoeling is dat ik 120 word?
IMG_4405

8 reacties

 1. Leuke blog! En grappig, we hebben een behoorlijk aantal dezelfde landen er op staan! Cuba, Noorwegen, Ijsland, Namibie, Corsica! gewoon bij no 1 beginnen!

 2. Chili voor als de kinderen ietsje ouder zijn: 4 “seizoenen” in 1 land te beleven als je in oktober gaat. (Herfstvakantie?) Noord is zomer(Atacama woestijn), midden is lente en herfst (o.a. Santiago e.o.) en zuid is winter (Patagonië). Prima om met een auto te doen, gewoon van noord naar zuid rijden (of andersom!) langs de kust met natuurlijk af en toe een uitstapje naar het binnenland. Vriendelijke mensen, leuke plaatsjes, afwisselend eten en nog veel te zien ook!

 3. Chili inderdaad ook een kanshebber! Herfstvakantie is wat kort (weekje) voor zo’n vlucht. Eigenlijk is de zomervakantie de enige serieuze optie voor dit soort bestemmingen.

 4. Ha Gaby,

  Zo uitgebreid als jou lijst is die van mij/ons niet. WIj zijn helaas meestal erg beperkt in de tijd en blijven dan bij het oude, maar proberen dan om er toch weer een hele andere vakantie van te maken. 1 staat er in ieder geval op: Nieuw-Zeeland, omdat Paul zijn familie daar woont. Als het goed wordt die vakantie werkelijkheid als we 25 jaar getrouwd zijn. nog maar 6 jaartjes wachten dus….

  1. Dat is een hele mooie bestemming om naar toe te leven Nicole! Jullie zullen het fantastisch vinden. Jos en ik hebben er hele mooie herinneringen aan. Ik zou ook met de kinderen zo weer terug willen maarja….je hebt die lijst gezien haha!

  1. Ja zoveel mooie plekjes op de wereld hè? We gaan in meivakantie in ieder geval naar Stockholm en in de zomervakantie naar Zuid-Afrika. Denk dat Cuba de volgende grote reis wordt. Dat willen we ook al zó lang. Maar niks is zeker….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *