Kookworkshop met kinderen: haal de wereld in huis!

Ook als we niet op reis zijn, vind ik het fijn om met reizen, andere landen en culturen bezig te zijn. Daarom is dit blog natuurlijk een leuke hobby. Daarnaast lees ik veel andere blogs en magazines. Ik hou van vrijwel alle reisprogramma’s en geniet enorm van onze fotoboeken en souvenirs. En ik heb, naast alles rondom reizen, nog een passie: lekker (buitenlands) eten en drinken. Zo haal je ook de wereld in huis! Wat dacht je bijvoorbeeld van een kookworkshop met kinderen?

aan het werk tapas

Food!

Met eten kun je heel simpel andere landen ontdekken en (her)beleven. Italiaans, Mexicaans, Thais, Indiaas, Grieks, Spaans, Indonesisch… kom maar door!
Steeds vaker zie je eenvoudige ‘exotische’ recepten en een beetje supermarkt heeft een werelds assortiment. Gelukkig zijn onze kinderen makkelijke eters. Erg handig op reis, maar ook thuis. Voor ons echt geen aardappelen, vlees en groenten iedere dag. En ook al smaakt de Thaise curry, de Zuid-Afrikaanse boboti, en de Indiase kip tandouri anders aan de Limburgse keukentafel, wij worden er evengoed blij van.

Kookworkshop met kinderen

Zin in een avondje uit om lekker eten en drinken, gezelligheid en het ontdekken van andere landen te combineren? Dan is een kookworkshop een leuk idee. Super om met je gezin, familie, vriendengroepen of teams te doen, maar ook zie je  steeds vaker workshops op  basis van ‘open inschrijving’. Spreekt een land je aan? Gewoon aanmelden en je treft in ieder geval gelijkgestemden.
Bij ons in de buurt vind je bijvoorbeeld Kookstudio De Garde met leuke internationale workshops.

visitekaartje bona tapa
Beleef Spanje op je eigen locatie

Een andere optie is een kookworkshop in je eigen keuken! Zo werd onze keuken onlangs in Spaanse sferen gebracht. Ik zette de CD van Los Pinos uit Cuba op en we gingen met ons vieren aan de slag: tapas maken. Onder leiding van Caroline Julián Labraña. Hoe tof is die naam trouwens? Zij heeft een eigen bedrijf: Bona Tapa. Bona Tapa verzorgt de catering van authentieke Spaanse tapas en paellas en ze is expert in live cooking en workshops op locatie. Super leuk om te doen! De kinderen waren heel enthousiast. Op zich niet echt een verrassing want in Thailand vonden ze de kookworkshop ook echt een van de hoogtepunten. En het resultaat? Fantastisch! Wijntje erbij en smullen maar!

Inspireren

Laat je inspireren door zo’n workshop of maaltijd. Reis in gedachten. Maak wilde plannen. Ook al zijn ze niet realistisch. Droom. Stel vragen. Beetje zoals de labels aan de Pickwicktheezakjes. Zeker met kinderen zorgt het voor heerlijke gesprekken! Koestermomentjes. En daar kun je er, ook thuis, nooit genoeg van hebben!

Hou jij van buitenlands eten? Lijkt een kookworkshop met kinderen jou iets? Ik ben benieuwd!

Kookworkshop met kinderen

 

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *