Vakantiebeurs 2017

In januari wordt er ieder jaar in de Jaarbeurs in Utrecht de vakantiebeurs georganiseerd. Mijn reisjaar zit al ‘vol’. Gemist wat op de planning staat? Lees dan nog even: Reisplannen 2017. Maar toch ging ik ook nu weer naar Utrecht. Met het openbaar vervoer vanuit Limburg door winters weer al een reis op zich…

Te groot

Lonely Planet Stand
Als je nog nooit in de jaarbeurs geweest bent: het is er groot. Heel groot. En al die hallen staan vol met stands. Iedere keer moet ik weer even zuchten. Waar begin ik? Je krijgt een plattegrond, maar die helpt mij ook niet heel veel verder. Dus een gericht plan hebben, werkt voor mij het beste. Dit keer wilde ik wel wat meer stilstaan bij leuke plekjes in eigen land. En ik ging op zoek naar nog wat extra informatie over noorderlicht reizen. Voor de rest liet ik mij maar verrassen.

NL plein

Inspiratie

Ik kan niet zeggen dat ik echt super geïnspireerd terug kom van de vakantiebeurs. Daarvoor vind ik het dus te groot, te druk en te algemeen of vooral te veel. Dan werkt een meer specialistische beurs, gericht op verre reizen of reizen met kinderen, of bezoekersdagen van bepaalde aanbieders, voor mij beter. In een kleinere setting. Dan heb ik echt heel veel plannen bij thuiskomst. En besluit ik nog maar een keer dat ik 102 moet worden.

Dans

Dagje uit

Voor mij is een bezoek aan de vakantiebeurs dus meer een dagje uit. Lekker de hele dag rondlopen tussen allemaal aanbieders van mooie, bijzondere bestemmingen. Af en toe eens een praatje en op z’n tijd een culinaire stop om wat lekkers te proeven en daarna weer door. Natuurlijk belanden er toch altijd wee meer brochures in mijn tas of rugzak dan vooraf bedacht. Er is steeds meer interactie. Ook hier speelt ‘beleving’ een steeds grotere rol.

Bloggers ontmoeten

Dit jaar had ik ’s middags afgesproken met drie andere reisbloggers. Leuk om elkaar eens live te zien en spreken en vooral om van elkaar te leren. Ideeën delen, brainstormen over wat je met je blog nog meer kunt. Naast het feit dat het heel gezellig was, heb ik er ook bijzonder veel aan gehad. Daar heb ik dus wél echt inspiratie opgedaan.
Wie ik heb gesproken? Annemarie van Is Het Nog Ver?, Nanda van Wandernan en Michal van Reiswijzer Kids en Co Neem eens een kijkje op hun blogs. Heel verschillend, maar allemaal leuk!

2018

Volgend jaar ook naar de vakantiebeurs? Hou de website Vakantiebeurs in de gaten of kijk op een van hun social media kanalen. Koop niet zomaar een kaartje trouwens. Er zijn vele winacties en aanbiedingen. Zo kocht ik via

&nbsp

5 reacties

 1. Haha! Dank voor het noemen van mijn blog. Nee, ik ben het met je eens. De vakantiebeurs is echt te groot. Of in ieder geval te onoverzichtelijk. Ik ben er 20 jaar terug eens geweest en 2 jaar terug en dat gevoel blijft hetzelfde.
  Reden te meer om een eigen beurs te organiseren… 🙂 met een weinstübe bij de ingang maar meteen. Haha.
  Ik kreeg van jullie wel inspiratie.
  xN

 2. In de jaren 90 gingen we jaarlijks naar de vakantiebeurs. Voor ons was het een gezellige dagje uit. We gaan altijd naar 1 hal want voor de rest kwamen we tijd te kort. We zochten eerst naar welke hal waar ons interesse op dat moment was en we kwamen thuis met beiden een volle rugzak.
  We hebben goede herinneringen aan de vakantiebeurs. Een leuke dagje uit.
  Groetjes, Hue

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.