Tiny Houses in Limburg: genieten met een zachte G!

Tiny Houses… Ik kende ze van zien. In de woonvariant in Weert, de stad waar ik werk. Kleine huisjes die nauwelijks ruimte in beslag nemen in de stad. Ze zijn ‘goedkoop’ en minder belastend voor het milieu. Je hebt minder spullen nodig en hoeft niet zoveel schoon te maken. Op vakantieparken zie je ze ook steeds meer. Met TV, magnetron, waterkoker, magnetron en WiFi. Ik nam graag het aanbod aan om met Nora een nachtje in een van de Tiny Houses in Limburg te slapen. Ons eigen Limburg! Hoe leuk is dat? Met dank aan Droompark Maasduinen in Belfeld én Michal van “Van hier tot Timboektoe”.

Tiny House Droompark Maasduinen
Hoe groot is het?

Tiny 🙂 Het voldoet dus volledig aan je verwachtingen. In dat opzicht. Want het is inderdaad klein, maar allemaal zo slim ingedeeld en ingericht dat je gewoon prima vooruit kunt. We hadden, geheel in stijl ook zeer weinig bagage meegenomen. Dat is ook wel aan te raden want er zijn geen kasten of lades om spullen in op te bergen.
Beneden is de woonkamer, het keukentje en een tafeltje met twee krukken om bijvoorbeeld aan te ontbijten. De badkamer bestaat uit douche en toilet.
Boven is de vide met een bed voor twee personen. Ik had het geluk dat het bed al opgemaakt was. Want het is even behelpen als je niet kunt staan.
Alles in het huisje is gericht op een verblijf met twee personen.

Woonkamer Tiny House
Keuken Tiny Houses Limburg
Ontbijtplek Tiny House Limburg

Buiten

Buiten heb je een klein terrasje met een houtkachel en stoelen. En met de andere Tiny House bewoners deel je een gezamenlijke stookplaats. Ook vind je er een hottub. Op Droompark Maasduinen werd op het moment dat wij er waren (november 2017) volop gewerkt aan meer Tiny Houses. En het was herfst. Inclusief bijpassend weer. Dus voor die ‘samen buiten’ ervaring gaan we graag nog een keer terug.

Kampvuurplek Tiny Houses Limburg
Hot Tub Tiny Houses Limburg

Het leukste van het Tiny House?

Het leukste in ons Tiny House vonden Nora en ik toch wel het dakraam boven ons bed. Geweldig! Ik  zag het wel voor me: vanuit m’n bed vallende sterren zien. Maar helaas was het bewolkt. Dus hebben we het gordijn maar dicht gedaan. Het was pikdonker en muisstil. Met als gevolg dat ik ongehoord lang geslapen heb. Van 23 uur tot 9 uur. Aan één stuk door. Dat was jaren geleden….

Slaapkamer Tiny House Droompark Maasduinen Limburg

Wat ik miste?

Een spiegel. Maar dan vooral vanuit praktisch oogpunt. Lenzen inzetten doe ik gewoon graag met een spiegel. En die was er niet. Daar had ik niet over nagedacht en dus had ik er ook geen bij me. Met de telefoon op selfiestand lukte het, maar die spiegel was toch net wat handiger geweest. Later zag ik wel haakjes op de deur naar de badkamer. Wellicht moet die daar nog komen.
En ik miste bovenaan de trap ook nog wel iets van een stuk leuning aan de andere (open) kant. Vooral bij het naar beneden gaan, vond ik het een ‘open gat’.

Trap naar vide Tiny House

Brasserie Maasduinen

Je kunt natuurlijk koken in het keukentje. Pannen en twee pitten zijn aanwezig. Wij kozen voor een avondje uit eten bij Brasserie Maasduinen. Gewoon op  het park, vooraan bij de receptie. Het diner was heerlijk en ook de lunch de dag erna was gewoon goed. Reserveren is wel aan te bevelen. Er komen veel gasten uit de omgeving, vaak met speciale aanbiedingen of zoals nu, voor het wildmenu.

Dessert Brasserie Maasduinen

Parkeren

Je mag met de auto op het park. Via de slagboom die je bedient met een pasje. Je parkeert dan bij de diverse accommodaties. Maar verblijf je in een van de Tiny Houses? Laat je auto dan buiten de slagbomen op de parkeerplaats staan. Het is dichtbij en bij de huisjes is geen echte parkeergelegenheid.

App en Broodjesservice

Droompark Maasduinen heeft een eigen app. Met alle benodigde informatie. Handig! Ook kun je via de app gebruik maken van hun broodjesservice. Voor 20.00 uur ’s avonds bestellen en je kunt jouw bestelling vanaf 9 uur de volgende ochtend ophalen in de lobby. Dat deden we en werkte super! Verder houden ze je via de app op de hoogte van activiteiten en bijzonderheden. Vooraf de app downloaden is wel aan te raden.

Ontbijten in Tiny House Limburg

Wat is er nog meer?

Er is een klein overdekt zwembad, maar dat is van november tot en met maart officieel gesloten. Verder zijn er speeltuintjes voor de kleintjes en een animatieruimte. Buiten staan voor de grotere kinderen en volwassenen fitnesstoestellen naast het basketbalveld. Het strandbad (soort vijver met strandje) is bij mooi weer natuurlijk heerlijk om bij te spelen of relaxen.

Buiten Fitness Droompark Maasduinen Limburg
Strandbad Droompark Maasduinen
Strandbad met speeltoestel Droompark Maasduinen

Droompark Maasduinen

Belfeld (tussen Roermond en Venlo) is een dorp van zo’n 5.500 inwoners en behoort tot de gemeente Venlo. Op het park kun je terecht met je eigen caravan, tent of camper. Maar ook kun je accommodaties huren. In allerlei afmetingen. Van boerderijachtige woningen tot en met de Tiny Houses dus. Naast huren kun je ook accommodaties kopen als 2e woning.

Vakantiehuizen te koop
Boerderijwoningen Droompark Maasduinen
Kavel Droompark Maasduinen

Wat is er te doen in de omgeving?

Nationaal park De Maasduinen is natuurlijk een must visit. Je kunt er fantastisch wandelen of fietsen. En meer! Bekijk even de agenda met vele leuke activiteiten.
Wil je shoppen? Dan kun je je in Venlo of Roermond uitleven.
Ben je met kinderen? Kies een van de vele binnenspeeltuinen, Attractiepark Toverland of Speelpark Klein Zwitserland. En, wellicht minder bekend maar super leuk en dichtbij: Irrland waarover ik al eerder schreef.

Vijver Droompark Maasduinen

Meer lezen over het slapen in Tiny Houses in Limburg of ergens anders?

Mario van Vakantaseren verbleef in een Tiny House in vakantiepark Bad Hoophuizen.  Ook onderdeel van Droomparken.
Michal van ‘Van hier tot Timboektoe’ verbleef in hetzelfde weekend als Nora en ik in Tiny House 403. Zij was de initiatiefneemster van de samenwerking met Droompark Maasduinen. En omdat zij op vrijdagavond zelf niet kon, bood ze mij dat plekje. Hoe lief! Dankjewel Michal en alle medewerkers van Droompark Maasduinen… Wij hebben enorm genoten!

Iets voor jou? Slapen in een van de Tiny Houses in Limburg? Als je gaat, laat het mij weten! Tips van ‘een local’ zijn nooit weg toch?

Tiny Houses Droompark Maasduinen Limburg

8 reacties

 1. Kleine mensjes
  hebben kleine wensjes……
  kleine huisjes
  met beschuit en muisjes!
  (Aangepast bestaande rijm ?)

  Leuke blog weer Gaby!

 2. Dank voor je leuke, positieve en informatieve blog Gaby. Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben gehad!

  Met vriendelijke groet, Ron Moerenhout (Droomparken)

  (P.s. Het is Bad Hoophuizen met een p)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.