Cadeaus voor reisfanaten. Wat zet jij op jouw lijstje?

De feestdagen staan weer voor de deur. Je heb vast al wat lijstjes voorbij zien komen. Ook de reisgekken van Expeditie Kids Enzo (Annemarie, Michal, Nanda en ik) hebben cadeaus met als thema ‘reizen/vakantie’ verzameld die wij heel graag krijgen van Sinterklaas of de Kerstman. Of aanbevelen…. Zie hier ons lijstje met cadeaus voor reisfanaten:

Nanda (www.wandernan.nl) wordt blij van:

Boeken

Een van de fijnste manieren om even in een andere wereld of cultuur te duiken, vind ik een boek lezen. Het is een goede manier een andere wereld te leren kennen van binnenuit en als iets heel beeldend wordt verteld kan ik er echt in verdwijnen. Met een fleecedeken en een grote Starbucks beker op de bank. Afgelopen jaar las ik:

  • Het Smelt van Lize Spit – Vlaanderen
  • Anton & Gustav – Zwitserland
  • Anna Boom – (voornamelijk) Budapest
  • De Ondergrondse Spoorweg – USA

Koken

Een andere manier waarop ik in gedachten weg kan reizen, is om eens lekker exotisch te koken. Danny Janssen heeft al een paar fijne boeken op zijn naam staan, waarvan Danny’s Azië tot nu toe mijn favoriet is. Maar die heb ik dus al. Nu ga ik Wokking Lekker zeker eens inkijken.

Wokking lekker

Koffer

Enige tijd geleden gaf ik mijn man een Titan X2 spinner koffer met sharkskin buitenkant in gunmetal grey. Ja. Dat is een hele mond vol. Drie jaar, en vele reisjes later is deze koffer not steeds puntgaaf. Op de zogenaamde sharkskin buitenkant zie je geen krasjes. De koffer is voorzien van een voor de USA verplicht TSA-slot en verder is de koffer ook solide (van Duitse makelij). De binnenkant heeft een handige verdeler en een fijn extra ritsvakje. Kortom… Ik wil er ook één!

Reismini’s

Mij maak je altijd blij met reismini’s. De adventskalender van L’Occitane is wat dat betreft een topper. Ook Aveda heeft elk jaar prachtige sets met fijne travel sizes. Daarnaast wil ik de BB-cream van Kiko ook tippen als handige 2-in-1 dagcreme waarmee je instant een egale teint creëert met SPF15.

Adventskalender

Hoofdtelefoon

Voor de echt verwende dame, wil ik de Bose Quiet Comfort hoofdtelefoon nog tippen. Deze geweldige en ongeëvenaard hoofdtelefoon laat echt geen geluid door. Ik heb er veel plezier van in het vliegtuig, waar ik vaak mijn nieuwe Spotify lijstjes luister, maar zeker ook tijdens het wachten bij de drie balletlessen per week. Absoluut een aanwinst.

Annemarie (www.ishetnogver.nl) deelt drie leuke en handige cadeaus voor reisfanaten die onderweg zijn:

Kleurboek voor reizigers

Een aanrader voor oudere kinderen en volwassenen die van kleuren en reizen houden: Lonely Planet’s ‘een wereldreis in 100 kleurplaten’. Van de Griekse Akropolis en de Taj Mahal in India tot de Grand Canyon in Amerika . In dit boek kun je 100 bucketlist-waardige bestemmingen naar eigen inzicht inkleuren.

Lonely planet kleurboek een mooi cadeau voor reisgekken

Lonely Planet kleurplaat

Wereldstekker

Met al die elektronische apparaten die tegenwoordig mee op reis moeten, kunnen wij niet meer zonder een wereldstekker met meerdere USB-poorten. Niet overal zijn veel stopcontacten aanwezig, dus hoe handig is het dan als je maar één stekker nodig hebt om meerdere telefoons/tablets/camera’s op te laden?

Vluchtenlogboek

Iets leuks wat ik tegenkwam in de webshop van Kids Travel Service: een vluchtenlogboek van Simply for Flying, waarin kinderen van alles kunnen noteren over de vliegreizen die ze maken. In het boekje staan ook nog wat handige dingen als een wereldkaart en een tabel met de tijdzones.

Michal (www.reiswijzerkidsenco.nl) neemt het stokje over en heeft voor ieder wat wils:

Wereldkaart aan de muur

Voor iedereen die graag reist, is een wereldkaart een leuk cadeau. Sinds dit jaar hebben wij er één aan de muur. Een speciale wereldkaart voor kinderen op de kamer van de jongens welteverstaan. Het is leuk om samen te kijken waar we geweest zijn en welke dieren daar wonen. Maar er is nog veel meer keuze. Van ouderwetse kaarten tot moderne en zelf abstracte kaarten. Ik weet zeker dat er voor elk type reiziger een passende kaart te vinden is. Ik schreef een blog over mijn zoektocht naar een wereldkaart voor aan de muur.

Wereldkaart cadeau

‘Koud’ van Marleen Brekemans

Hoe mooi en warm kan de winter zijn? Marleen Brekemans laat het je zien in haar nieuwste boek ‘Koud’. Marleen is bekend van de website Bijzonder Plekje; de website voor wie op zoek is naar een bijzondere eet-, slaap- of doe-ervaring. Het boek staat vol prachtige foto’s, leuke tips, pakkende quotes en fijne plekjes. Kortom, vol inspiratie voor een gezellig en sfeervol winterseizoen. En heerlijk om bij weg te dromen… Ik zou het wel op mijn koffietafel willen! En mocht je het jammer vinden dat dit boek alleen over de winter gaat, weet dan dat het de eerste uit een serie van vier is. Volgende jaar verschijnen nog: Fris, Zwoel en Guur.

Uno

Als ik aan winter denkt, dan denk ik aan gezellig samen een film kijken. Met een dekentje op de bank. Kaarsjes aan. Maar ook aan gezellig samen spelletjes spelen, met een beker warme chocolademelk erbij. Ons favoriete spel is Uno. Iedereen kan het spelen en het is altijd spannend. Bijkomend voordeel is dat Uno in een klein doosje zit dat je makkelijk meeneemt. Dit spel gaat dan ook altijd mee in de tas als we op reis gaan, maar ook als we uit eten gaan of op visite. Een
handig cadeau dus voor iedereen die er graag op uit trekt. Meer leuke spelletjes voor op reis vind je in dit blog.

Uno voor reizigers

Dekbedovertrek

Al een tijdje staat een dekbedovertrek met een wereldkaart op mijn verlanglijstje. Het lijkt mij heerlijk om daaronder weg te dromen. Ik heb verschillende mooie exemplaren gezien, maar ik kan niet goed kiezen. Het grijze Essara dekbedovertrek ‘Wanderlust’ vind ik bijvoorbeeld mooi, maar ook het kleurrijke Good Morning dekbedovertrek ‘Wereld’.
Welke je ook kiest, zo’n dekbedovertrek is een cadeau voor iedere reisfanaat..

Na dit alles nog niet voldoende ideeën? Dan heb ik er nog een paar voor je:

Travelcards

Ik zag ze een paar keer voorbij komen in magazines en online: Travelcards. Toen ik jarig was kreeg ik ze. En wat zijn ze leuk! Travelcards zijn allemaal kaartjes met leuke, prikkelende vragen of opdrachten. Echt het ideale cadeau voor reisfanaten. Ik heb het al een paar keer met de kinderen gedaan. Vakantieherinneringen ophalen met behulp van de kaartjes. Bijvoorbeeld “Heb je de slappe lach had? Vertel eens….?” Nou toen we het daarover hadden, lagen we weer dubbel.

Fotoalbums bekijken is natuurlijk leuk om je vakantie te herbeleven, maar Travelcards geven daar nog een andere dimensie aan. Soms beperken we ons tot één reis bij het beantwoorden, andere keren laten we het helemaal open en mag het over alle reizen of uitstapjes gaan. Ik wil het ook een keer inzetten met reislustige vrienden/vriendinnen.  Een avondje waarbij iedereen fotoboeken meebrengt van vakanties en dan wijntje erbij, wat tapas en de Travelcards om zo op een leuke, andere manier het daarover te hebben. Ik heb er nú al zin in….

Travel Cards cadeaus reisfanaten

Notitieboekjes en vragenboekjes

Ik hou nog steeds van pen en papier. Online is handig, maar ik vind ‘echt schrijven’ nog steeds leuk. Dus ik word blij van blogboekjes, notitieboekjes en van die boeken als: het Bucket List boek. Met daarin 250 dingen die je gedaan moet hebben op reis om af te vinden. Leuk hoor. Je kunt er zelf nog lekker bij kriebelen waar je dat dan hebt gedaan bijvoorbeeld. Ook dat brengt je weer terug naar mooie reisavonturen en zet je aan het denken voor komende tripjes.

Een ander leuk boek om in te lezen & schrijven is Wanderlust, your inside travel guide. In het Engels, leuk vormgegeven en ook weer met bijzondere vragen: 5 biggest lessons so far? Who don’t you miss? So far I leared this about me..? How do you introduce yourself? Het boek is opgedeeld in drie stukken: voor, tijdens en na de reis. Leuk om een paar jaar later opnieuw in te bladeren en te kijken of en hoe je veranderd bent.

Boeken cadeau
Vorig jaar schreef ik een blog met als titel ‘cadeautips voor reisfanaten’ waarop ook nog leuke aanvullingen zijn gekomen in de reacties.

Je kunt hopelijk vooruit? Weet jij nog cadeaus voor reisfanaten? En laat je even weten wat jij op jouw lijstje hebt gezet?

10 reacties

  1. Mooie en handige blog met veel tips! Ik hoop dat Sinterklaas en de Kerstman jullie schoorsteen, voordeur op pakketpost leverancier goed weten te vinden 🙂

    1. Hahaha dat hoop ik ook Frans! De Kerstman heeft het ieder jaar weer moeilijk met ons te vinden, maar de Sint weet doorgaans wel de weg in weer en wind. Dank voor het compliment!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.