Rondleiding Johan Cruijff ArenA met kinderen

Johan Cruijff ArenA Amsterdam

Op 25 april 2018 , de 71e geboortedag van Johan Cruijff, werd de Amsterdam Arena in de middag omgedoopt tot de Johan Cruijff ArenA. Toevallig had ik voor een dag later een rondleiding geboekt met Nora en Ivar. We hadden dus een primeur.

Rondleiding Johan Cruijff ArenA met kinderen

Het was niet onze eerste rondleiding in een voetbalstadion. Zo ook bijvoorbeeld tijdens een meivakantie in Madrid. En altijd is het interessant. Soms is het zelfs een beetje vergelijkbaar. Maar iedere club heeft een eigen verhaal en vooral eigen historie.
Bij de Johan Cruijff ArenA waren wij de enige Nederlanders in een groep met Italianen, Zwitsers, Grieken en Engelsen. Nora en Ivar waren de enige kinderen en dat werkt goed, want zij kregen overal voorrang.

Het stadion is niet van Ajax en de selectie komt er eigenlijk alleen voorafgaand aan wedstrijden, maar toch is de rondleiding vooral gericht op Ajax. En ook als je geen fan bent, is het toch leuk om te zien, aldus de gids tegen de bezoekers.

Logo

Het veld

Vanuit de spelerstunnel kom je in het stadion aan de rand van het veld. Grotendeels bestaat de grasmat uit echt gras, aangevuld met een beetje kunstgras. Het schuifbare dak is een fraaie constructie waar de gids heel trots op was.

Vanuit de spelerstunnel naar het veld

De stoelen van de Ajax zijn verwarmd, die van de tegenpartij.....

De stoelen in de dug-out van Ajax zijn bij koud weer verwarmd. Die van de tegenstander niet. Verder zitten ze net zo comfortabel.

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk een heel belangrijk aspect. Boven in het stadion bevindt zich een enorme controlekamer met heel, heel veel schermen. Op die schermen kan men je volgen vanaf je stoel tot en met het dichtstbijzijnde treinstation. De knop om het dak open en dicht te schuiven vind je trouwens ook in die ruimte.

De controlekamer

De kleedkamer en douches

Ook hier een duidelijk verschil tussen de faciliteiten voor de bezoekers en voor Ajax. Alles wordt eraan gedaan om de tegenstander te imponeren en het zo oncomfortabel mogelijk te maken voor ze.

De kleedkamer van Ajax

De pers

Dit vinden de kinderen altijd een feest. Komen op plekjes die je normaal alleen op televisie ziet.

De mixed zone na afloop van de wedstrijd

 

De persconferentie

Ajax Gallery of Fame

Wat een prijzen, wat een mooie filmpjes en vooral ook wat een mooie herinneringen. Bijvoorbeeld aan Marco van Basten. Waar ik vroeger echt mega fan van was.

De prijzenkast

Marco van Basten

Praktische informatie

De rondleidingen zijn niet altijd te boeken. Bijvoorbeeld op wedstrijddagen of als er andere activiteiten zoals concerten georganiseerd worden. Kijk dus goed op de website. Daar kun je ook online, met € 1,50 korting, je kaartje kopen. Volwassenen betalen € 15,00 en kinderen tot en met 12 jaar € 10,00. Je hoeft je ticket niet te printen. Laat je bestelling via je telefoon zien bij de hospitality desk en daar krijg je dan je toegangskaartje. Vijf minuten voor de start moet je aanwezig zijn. Wij boekten de laatste rondleiding van de dag om 16.30 uur. Niet heel druk, prima dus! Een rondleiding duurt 1 uur en 15 minuten.

Er zijn overigens ook andere rondleidingen te boeken, speciaal voor groepen, scholen, gecombineerd met een rondvaart of speciaal voor kinderen. Wij kozen voor de reguliere Arena Stadiontour.

Parkeren kun je in de directe omgeving van het stadion. Wij kozen voor P1, de dichtstbijzijnde parkeergarage.

Is de Johan Cruijff ArenA met kinderen bezoeken iets voor jou? Of een ander voetbalstadion? Nora en Ivar vinden het altijd een succes!

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.