Kasteel De Keverberg

Je hoeft niet altijd ver weg te gaan voor een leuk uitstapje! Zo wonen wij aan de rand van het prachtige natuurgebied ‘Leudal’, zijn de Maasplassen op een steenworp afstand, maar ligt ook Kasteel De Keverberg op loop- en fietsafstand. En dat is niet zomaar een kasteel. 

Maas
kasteel

Modern kasteel

Kasteel De Keverberg ligt in Kessel, een dorp (in 2016 in de top 10 van de best gewaardeerde plaatsen van Limburg) op de grens van Noord- en Midden-Limburg. Het is een van de oudste kastelen van ons land. Tegenwoordig is het ook het modernste. Het is namelijk geheel gerenoveerd in 2015. Kasteel De Keverberg ligt op een heuvel aan de Maas en de historie begint in de 10e eeuw. Eerst alleen een toltoren, daarna uitgebouwd tot woonkasteel. Tijdens WOII werd het verwoest en was er slechts een ruïne over. Die wilde men weer opbouwen, maar niet in oorspronkelijke staat. Immers er zijn al zoveel kastelen. Het moest anders worden. En dat is gelukt!

poortje

Scherven uit het verleden

De herbouw van Kasteel De Keverberg had een uitgangspunt: laten zien wat oud is en wat nieuw. Vanuit het kasteel moet je kunnen genieten van de omgeving en vanuit die omgeving moet je in het kasteel kunnen binnenkijken. Het oude pand moest bruikbaar worden. Ze hebben met heel veel vrijwilligers en professionele partners dit project omarmd en aangepakt. Alles wat nieuw is staat los van de ruïne. Het lijkt daardoor net of het nieuwe gedeelte zweeft op het oude gedeelte. Door al het glas is er veel licht en geeft het vooral ’s avonds in het donker een spectaculair effect.

Wat kun je er doen

Natuurlijk kun je er, net als bij andere kastelen, rondleidingen boeken. Zeer interessant omdat dit kasteel dus anders is dan al die andere. Of geniet tijdens je fiets- of wandeltocht van een lekkere kop koffie met Limburgse vlaai op de historische Binnenplaats. Het Kasteel is 6 dagen per week geopend (alleen op dinsdag gesloten) en de Binnenplaats (en in de zomer het Maasterras) zijn gratis toegankelijk. Maar je kunt hier ook terecht voor presentaties, cursussen, vergaderingen, excursies, huwelijken en andere feesten. Een inspirerende omgeving voor vele doeleinden geschikt. Twijfel je of het iets is voor jouw activiteit? Neem contact met ze op. Er is heel veel mogelijk, maatwerk is geen enkel probleem.

binnen

Code Keverberg

Een super leuk en uniek onderdeel bij Kasteel De Keverberg is ‘Code Keverberg’. Een bijzondere tocht in en rondom het kasteel die wordt aangeboden door BuitenZinnen. Je vormt met je gezelschap een team (of, bij grotere groepen meerdere teams) en samen zet je vele competenties van eenieder in zodat je uiteindelijk de juiste code weet te vinden om de schatkist te kunnen openen. Ieder team krijgt een rugzak vol attributen en gaat op verschillende manieren op zoek naar de cijfers van deze code. Wat je nodig hebt? Behendigheid, creativiteit, muzikale kennis en rekenkundig inzicht, het komt allemaal van pas. Onvergetelijk, origineel en voor iedereen toegankelijk. En echt niet alleen leuk voor kinderen! Wat dacht je van de vriendengroep, een familiedag, een teamuitje (met het werk of je sportclub) of een vrijgezellenfeest? Kraken die code! Je kunt dit doen tijdens de openingsuren van het kasteel en gemiddeld doet een groep er twee uur over. Volwassenen betalen € 9,00 per persoon (inclusief entree kasteel) en kinderen van 5 t/m 12 jaar: € 5,00. De allerkleinsten zijn gratis. Op dit moment wordt er door BuitenZinnen hard gewerkt aan een nieuwe superleuke activiteit bij kasteel de Keverberg die volgend jaar van start gaat. Heb je de code al eens gekraakt? Dan kun je vanaf het voorjaar weer een nieuw mysterie komen oplossen.

rugzak

Wil je meer informatie over Kasteel de Keverberg? Kijk dan op hun website: www.kasteeldekeverberg.nl
Meer weten over Code Keverberg? Ga dan naar: www.buitenzinnen.eu

kist

Welkom in Limburg!

5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.