Jodelahiti!

Zwitserland… bergen, koeien, wintersport, horloges, zakmessen, geld en zwart geld, banken, kaas en viertalig. Dé kenmerken van dit land toch? Wij namen in de meivakantie 2012 zelf maar eens een kijkje.

Landal Greenparks

In mijn zoektocht naar ons stekje voor een week stuitte ik op een zeer aantrekkelijke aanbieding van Landal GreenParks: Landal Vierwaldstättersee. Het Vierwoudstedenmeer is een van de mooiste meren van Europa. Oké discutabel zo’n uitspraak maar het was inderdaad indrukwekkend mooi. De appartementen liggen in het plaatsje Morschach (845 km van Utrecht) waar verder niet heel veel te doen is, maar dat neemt niet weg dat dit een prima uitvalsbasis is voor een weekje Zwitserland. De appartementen zijn groot, schoon en van alle gemakken voorzien. Verder zijn er de bekende Landal faciliteiten als: bowlen, zwemmen, restaurants, gratis wifi en een fun & entertainmentprogramma.

IMG_3785

Rigi

Op een kleine 20 km van het park ligt de Rigi (1797m). Wat een uitzicht! Met een treintje ga je naar boven (al een belevenis op zich) en daar heb je 120 km aan wandelpaden, kun je barbecueën, zijn er zonneterrassen en fantastische speeltuinen.

Natuur- en dierenpark Goldau

Het natuur- en dierenpark Goldau ligt in het prachtige lawinebos van Goldau. In 1806 veranderde een enorme rotslawine het dal in een woestenij van stenen. Bij deze natuurramp verloren 457 mensen het leven. Tegenwoordig zijn er in het dierenpark, dat midden tussen de enorme rotsblokken ligt, veel verschillende diersoorten te vinden.

Glashut Glasi

Een bezoek aan de glashut Glasi in Hergiswil is zeker de moeite waard. Je ziet hoe de ambachtslieden werken en hoe met vakkundige precisie uit de gloeiende massa glazen worden gevormd, geblazen en gegoten.

IMG_3792

Wandelen

In de omgeving kun je lekker wandelen. Vraag een kaart bij de receptie en zorg voor wat eten en drinken voor onderweg. Leuk is om met een kabelbaan een berg op te gaan en dan naar beneden te wandelen. De kinderen wilden een dikke wandelstok en die werd gelukkig snel gevonden. De ontdekkingstocht kon beginnen.

Victorinox

Ook een leuk uitstapje vonden wij het Swiss Knife Valley Visitor Center in Brunnen. Stoer om te zien hoe die zakmessen gemaakt worden, de ontwikkeling door de jaren en de vele soorten die er zijn. In de kelder is een interactief museum. Je kunt er zelfs je eigen zakmes laten samenstellen in 15 minuten. Ook voor vrouwen en meisjes een heel interessante excursie.

Duur

Tja, wat is duur. Het prijsniveau lag toen net wat hoger dan wij gewend zijn (vooral voor de dagelijkse boodschappen) maar de excursies en het buiten de deur eten waren vergelijkbaar, tenminste in die regio en periode. Ik vond het al met al meevallen. Zeker geen reden om niet nog een keer naar Zwitserland te gaan! Door het loslaten van de koppeling van de frank met de euro is Zwitserland nu een stuk duurder voor toeristen. Goed om die ontwikkelingen te volgen voor je je reis boekt!

IMG_3802
Wat vind jij van Zwitserland? Te duur en daarom liever naar Oostenrijk bijvoorbeeld?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.