Dagje uit, net over de grens: Irrland

Op nog geen drie kwartier rijden van Midden-Limburg, net over de Duitse grens, ligt boerderij- en belevenisoase Irrland. Een all weather park waar je vooral families vindt. Met kinderen in alle leeftijden. Maar vooral voor kinderen op de basisschool is dit park een feest!

Wij komen er heel graag. Irrland is relatief dichtbij en niet duur: gratis parkeren, entree
€ 6,00 per persoon voor een hele dag en verder zijn alle attracties gratis. Frietjes kosten
€ 1,50 en voor frisdrank of een ijsje betaal je € 1,00. Waar vind je dat nog? Het is er super schoon. En allemaal goed verzorgd. Deutsche grundlichkeit dus.

Zitplaatsen
Overal leuke zitjes om te rusten en eten.

Irrland in cijfers

* 300.000 m2 (30 voetbalvelden) groot
* meer dan 80 attracties
* 8000 m2 aan overdekte speelschuren
* meer dan 1000 overdekte zitplaatsen met bbq mogelijkheden
* 2000 bolderwagens (€ 3,00 huur) om al je spullen in te vervoeren

Je mag dus alles zelf meenemen. Eten, drinken, bbq gerei, zwemspullen (niet vergeten!), reservekleding en al wat je nog meer nodig hebt voor een leuke, relaxte dag uit.
Ben je met een grote groep dan kun je ook een van de 40 paviljoens huren voor een dag. Niet om te overnachten. Wel een lekkere uitvalsbasis als binnen een groep andere wensen zijn aan attracties zodat je elkaar daar steeds weer treft.

glijbanen
Glijbanen vanuit de verkeerstoren

Drukte

Op mooie zonnige dagen in vakantieperiodes is het er druk. Maar omdat het zó groot is, is het zelfs dan niet heel storend. Echt top is het bijvoorbeeld tijdens een studiedag van school of een vrije kermisdag. Heb je dan ook nog mooi weer, dan bof je helemaal. Niet druk en optimaal genieten! Irrland is geopend vanaf half maart tot en met eind oktober. Vanaf 9 uur (aanrader!) tot 19 uur of 21 uur in hoogseizoen.

Spelen in het stro
Spelen in het stro.

Favoriete attracties

Welke attracties favoriet zijn? Dat is lastig te kiezen. Het hangt een beetje af van het weer. Bij mooi weer zijn natuurlijk alle attracties met water top. Maar ook de leeftijd van je kind speelt mee. Vroeger was de kinderboerderij hot en nu de hele hoge (écht hoge!) glijbanen. Maar altijd: de maïsbak. Een grote hal vol maïs en spelen maar. Duiken, vallen en spelen met de pvc buizen. Iedereen met een big smile. Je komt er wit van de pof uit, maar het is een fantastisch voorbeeld van hoe simpel een te gekke attractie kan zijn. Hetzelfde geldt voor de hooi,- en stroberg. De grote skelterbaan is populair bij kinderen >1.30 m. En er zijn speciale speelplekken voor kinderen onder de 6 jaar. Dus echt voor iedereen iets. O en vergeet de zandbergen niet, waar kraantjes zijn, pvc buizen, waterslangen. Ook hier geldt: geef ze zand, water en een schepje….

Waterglijbaan
Waterglijbanen, zeker bij mooi weer een succes!

Ontstaan

Het begon zo’n 18 jaar geleden met een maïsdoolhof naast een boerderij. In de jaren erna werden er steeds meer attracties toegevoegd en groeide het park uit tot de grootste boerderijspeeltuin van Europa. Het oudste deel van het park is het huidige Noord. Later werd het park uitgebreid aan de overkant: Zuid, met een tunnel onder de weg met elkaar verbonden. De laatste uitbreiding vond ongeveer zes jaar geleden plaats, toen Irrland het concurrerende park Planetaria overnam. Planetaria was een bloemen- en vogelpark dat aan de overkant van Irrland lag, maar weinig bezoekers trok. Irrland kocht de grond en de gebouwen en zelfs enkele dieren van het oude Planetaria werden overgenomen.

Springkussen
Springkussens in allerlei vormen en maten

Meer informatie over Irrland? Kijk op www.irrland.de/nl

Skelterbaan
Mooi aangeklede skelterbaan
KLM speeltoestel
Ook KLM is vertegenwoordigd

9 reacties

  1. Erg leuk en duidelijk verslag! Zó herkenbaar.Samen met de papa’s (in de onderbroek) van de reuze glijbaan af.Ook leuk voor de kinderen is het hele grote springkussen.De volwassenen gingen er op liggen en de kinderen om het hardst springen zodat de ouders misselijk werden van het gedeins.

  2. Leuk om met de kleinkidz heen te gaan, bedankt voor de tip ! En erg leuk beschreven, ik krijg er nu al zin in om in die grote maisschuur het wereldrecord popcorn maken te verbreken 🙂

    1. Haha, doe je best! En vergeet niet een foto te maken! Maar zeker de moeite om met de kleinkids naartoe te gaan. En de komende dagen is het nog heel mooi weer dus als er een gezamenlijk gaatje in de agenda’s te vinden is… Doen!

  3. Op aanraden van Gaby naar Irrland geweest eind april 2017. Spannend want de klein kinderen van 10 en 8 zijn helemaal gefocust op Ipads, Mindcraft etc. Verrassend genoeg hebben ze in Irrland de dag van hun leven gehad, van springen tot klauteren, van koeien melken, tot hooibergbedwingen, van vliegtuig besturen tot van de hoge glijbaan. En dat voor april met zijn grillige weer. gelukkig was het droog maar er zijn ook veel overdekte activiteiten, dus je kunt daar alle kanten op. Prijstechnisch ook een hele verademing (entree € 6.50 pp) en eten en drinken (hetgeen ze trouwens zélf ook mag meenemen !) is daar goed verzorgd en ook nog eens betaalbaar. Een mooi en schoon park met veel mogelijkheden waar je een hele dag vooruit kan. Bedankt voor de tip Gaby, ook namens de boyz !

  4. Cris
    Fantastisch park , en ook financieel te behappen voor mensen die het iets minder breed hebben .
    Is wel een echt gezinds accumulatie Pa en Ma met de kinderen, in de leeftijd van 3 tot 10

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.