In Groot-Brittannië regent het echt niet altijd

Naast het schrijven over reizen en vooral het reizen zelf, hou ik ook van het lezen over reizen. En zo volg ik ook een aantal andere blogs over reizen. Sommige met kinderen, andere zonder. Het inspireert, of het brengt weer goede herinneringen boven.
Laatst zag ik een Facebook bericht voorbij komen over Zuid- Engeland. Hee, dat was lang geleden! Leuke tip inderdaad voor bijvoorbeeld de meivakantie of zomervakantie. En handig met de auto, zeker met kleinere kinderen. 

Ruim twintig jaar geleden bezochten wij ook een weekje het zuiden van Engeland. Een bijzonder leuke en mooie bestemming. Ik was verrast door de schoonheid. De mensen waren vriendelijk en het was ook nog eens allemaal best dichtbij. In die tijd hadden wij geen tot amper budget en dus vertrokken we met de auto en een tentje die kant op. En ja het regent er wel eens. Maar zeker niet altijd. Bovendien is kans op regen natuurlijk sowieso geen reden om mooie bestemmingen niet te bezoeken. De campings waren buiten het seizoen heerlijk rustig en schoon. We hoefden vooraf niets vast te leggen en konden gaan en staan waar we wilden. Heerlijk!

eurotunnel

Eurotunnel

We namen de Eurotunnel. Goedkoop en snel. De oversteek dan. Want het inchecken duurde iets langer. We reden namelijk in een Ford Courier. Handig, want tent en bagage kon eenvoudig achterin gemikt worden. Maar de douane had nogal wat vragen voor ons en besloot om onze auto volledig binnenste buiten te keren. Wij dachten dat het ging om een drugscontrole. Vriendelijk waren ze niet, dus we vroegen maar niet wat er aan de hand was. Later bleek dat ze in Engeland op zoek waren naar auto’s als de onze. Op het blaadje naast de geldautomaten stond een afbeelding van ‘onze’ auto met daaronder de tekst: Warning! Bombing vehicle! Oké en bedankt. Gelukkig hebben we daar verder tijdens onze reis geen gedoe meer mee gehad. Terug naar de Eurotunnel. Je wordt in 35 minuten van Calais naar Folkestone gebracht. De auto rij je in een wagon. Tijdens de rit kun je blijven zitten in je auto, of je loopt een stukje door de trein. Ik moest wel even een knop omzetten en vooral niet nadenken over het feit dat ik zo lang door een tunnel ging. Je voelt ook aan je oren dat je diep gaat, tenminste ik voelde dat. De terminal is zowel in Frankrijk als in Engeland goed te bereiken en alles staat heel goed aangegeven. In Engeland wordt wel verwacht dat je direct links rijdt 😉 Ook daar word je uitgebreid voor gewaarschuwd. Je bent er zo aan gewend.

Langs de kust

Eenmaal ‘aan de overkant’ reisden wij door naar het zuiden. Langs de kust. Prachtige, vaak oudere, badplaatsen, mooie natuur en bijzondere highlights zoals bijvoorbeeld het beroemde Stonehenge. Waarvan ik nog steeds niet weet of ik het nu écht de moeite vond of niet. Maar als je er in de buurt bent: gewoon even gaan. En al die toeristen voor lief nemen. Of tijdens een regenbui gaan. Dan mis je de ‘mooi weer’ reizigers. Wij reden zo langs de kust tot Plymouth en moesten toen weer terug.

Onderweg

In Engeland zijn overal genoeg tentjes waar je iets kunt eten en drinken. Bij wat minder budget, zoals wij toen hadden, ga je naar de supermarkt en maak je zelf iets. Tankstations vind je ook overal, net als zaken die je nodig hebt voor kleinere kinderen zoals luiers, spenen, melk etc. Dat maakt Engeland echt een hele fijne bestemming om met de auto naartoe te reizen. Je kunt veel eigen spullen meenemen en toch echt even weg zijn.

Meer informatie

Als je meer tijd hebt is het absoluut een aanrader om vanuit Plymouth nog door te rijden en zo naar Wales te gaan. Meer, recentere, informatie over Zuid-Engeland en Wales vind je, met handig kaartje, op het blog van Annemarie Smit en haar gezin: Is Het Nog Ver

Wat denk je? Engeland als vakantieland ook iets voor jou?

4 reacties

 1. Leuke post en bedankt voor het noemen van mijn blog. Wij zijn twee keer naar Engeland (& Wales) geweest met onze kinderen en het is ons erg goed bevallen. Met onze eigen auto en de boot vanuit Calais (1x) en Hoek van Holland (1x). Aanrader!

 2. Graag gedaan! Oke beide keren met de boot? Mmm ik heb het niet zo op boten en vond juist dit een top manier om er te komen. Hoe dan ook: voldoende opties dus!

 3. Je link op FB naar dit verhaal is verdwenen.
  We waren jaren geleden van Newcastle naar Carlisle gelopen.
  Romeinse keizer Hadrian had op die hoogte een muur gebouwd in die tijd om de barbaren Schotten buiten te houden.
  In 2 weken hadden we over gedaan. Schitterende landschappen tegen gekomen.
  Een prachtig land voor natuur liefhebber.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.