Hoe wij een luchtvaartmaatschappij kiezen?

Je hebt een bestemming gekozen. Je weet wanneer je wilt gaan. Dan is het tijd om je reis concreet te maken: tickets boeken! Welke luchtvaartmaatschappij kies je dan? Bij ons is dat keuzetraject behoorlijk gewijzigd de laatste jaren. In ons ‘backpackleven’ was vooral de prijs van belang. Inmiddels hebben Jos en ik al jaren een vaste baan en reizen we met onze twee kinderen. Daarmee zijn prioriteiten anders komen te liggen:

1. Vertrek- en aankomsttijden (inclusief aantal stops)

Reizen is vermoeiend. Voor jezelf maar helemaal voor kinderen. Zeker als ze niet overal zomaar slapen. Zoals die van ons. In de auto in slaap vallen? Dan moeten ze écht heel moe zijn. In het vliegtuig? Alleen als bijna alle films bekeken zijn. Ik herken het maar al te goed. Jaloersmakend die mensen die gaan zitten, hun ogen sluiten en op de plaats van bestemming weer wakker worden. Dus zijn vertrek- en aankomsttijden iets waar ik zeker rekening mee hou bij het kiezen van een vlucht. Is het een dag- of nachtvlucht? Hoeveel stops zijn er en vooral: hoe lang duren die? Het liefst vlieg ik in één keer naar onze bestemming, maar daar betaal je vaak de hoofdprijs voor.

2. Prijs

Met het gezin reizen is doorgaans niet goedkoop. Ik moet toch altijd weer even slikken als ik de prijs zie van vier vliegtickets. De kinderen krijgen nog wel wat aan kinderkorting maar dat is niet heel royaal meer op deze leeftijd (10 en 7). Dus loont het om goed te kijken welke aanbieders er zijn. Vergeet daarbij niet naar meerdere luchthavens te kijken. Voordeel van in Limburg wonen: de luchthavens van Düsseldorf, Keulen en Brussel zijn sneller bereikbaar dan Schiphol. Vaak zijn vooral de vluchten vanuit Duitsland stukken goedkoper. Het ligt een beetje aan de bestemming. Hoe meer stops en hoe beroerder de tijden, hoe goedkoper de tickets meestal zijn. Nu we met kinderen reizen probeer ik daar een goede verhouding in te vinden. Directe vlucht leuk maar als we met een korte stop even de benen kunnen strekken, lekker opfrissen, iets eten en ook nog €150 per persoon kunnen besparen….

3. Overig

Verder kijken we naar punten als: kindvriendelijkheid, beenruimte, service en kies ik voor ‘gerenommeerde maatschappijen’. Al is dat natuurlijk discutabel want we hebben helaas gezien dat die status niet onschendbaar is….

Hoe kies jij waarmee je vliegt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *