Scheveningen met kinderen: onze tips

Toen ik zelf kind was, kwamen we geregeld in Scheveningen. En deze zomer gingen we weer. Dit keer aangevuld met onze eigen gezinnetjes. Het was wederom een heerlijk weekend. De hoogste tijd om wat tips over Scheveningen met kinderen te delen. Wat hebben we allemaal gedaan?

Scheveningen familie
Carlton Beach Hotel

Wij sliepen in het Carlton Beach Hotel, aan het eind van de boulevard, aan het strand dus. Een mooie locatie en goed bereikbaar met de auto. Je kunt voor het hotel parkeren als je vooraf een plekje hebt gereserveerd. Dat waren wij vergeten. Maar op een paar honderd meter lopen ligt een groot parkeerterrein: Zwarte Pad. Hier betaal je tijdens het hoogseizoen € 15,70 per dag. Het hotel zelf wordt meer geboekt door gezinnen. De kamers zijn groot. De badkamers soms ook, maar dat verschilt nogal per kamer. Wij hadden in totaal vier tweepersoonskamers, dus we konden wat vergelijkend warenonderzoek doen. Het ontbijt is lekker uitgebreid. Kinderen vinden zo’n buffet altijd een feest. Tenminste die van ons wel!

Carlton Beach Hotel Scheveningen

Carlton Beach Club

Voor het hotel, op het strand ligt de Carlton Beach Club. Het was er niet druk dus we konden lekker met z’n achten zitten waar we wilden. Binnen aan een van de grote tafels en later buiten achter het windscherm in de zon in een van de grote loungehoeken. Het personeel was niet super snel, maar wel vriendelijk. We kozen daar voor de lunch. Die was overheerlijk. Ook voor de kinderen. Wij kunnen in ieder geval aanraden: de tosti, de clubsandwich, de zalmwrap, de groene asperge salade en de hamburger.

De Pier

Het blijft toch hét bepalende monument van Scheveningen. De Pier. En ook al is het jaren vergane glorie geweest, je moet nu echt weer even een bezoekje brengen. Ze doen goed hun best er iets van te maken. Voor mij mag er nog wel een lik verf extra tegenaan. Of een glazenwasser. Maar binnen was er weer volop leven in de brouwerij. Leuke tentjes, vrolijke winkeltjes, gezellige barretjes. En zelfs een klein binnenspeeltuintje en trampolinecentrum. We kochten er een ijsje voor de kinderen en liepen er wat rond.

De Pier Scheveningen

Reuzenrad

Vanaf De Pier kun je Bungyjumpen of met een tokkelbaan naar beneden. Daar hadden we niet veel trek in, maar het reuzenrad, dat vonden we dan weer wél leuk om te doen. Dus kochten we een kaartje: € 9,00 voor een volwassenen en € 7,00 voor kinderen t/m 11 jaar. We konden met 4 volwassenen en 3 kinderen prima in één gondel. Je zit er zo’n 10 minuten in en het uitzicht is natuurlijk fantastisch, de zee, het strand, de boulevard en daarachter. Mooi hoor! Het is het 1e reuzenrad boven zee. Wij genoten er allemaal van.

Reuzenrad
Uitzicht reuzenrad
Boulevard

Lekker slenteren over de boulevard. Ik hou ervan. Mensen kijken, strandtenten en restaurantjes beoordelen. Een stop bij de draaimolen voor het Kuhrhaus. En daarna weer verder lopen naar de leuke ‘SprookjesBeelden aan Zee’ waar de kinderen op, onder en zelfs, in kunnen spelen. Een leuke toevoeging aan de boulevard die ik nog niet gezien had. Van mij zou er nog wel wat meer muziek te horen mogen zijn. Af en toe een straatmuzikant ofzo. Maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Of van geen smaak….

Beachclub Twins

Als je met je achternaam Wijers heet, dan moet er op z’n tijd een lekker hapje of drankje gescoord worden. Dus besloten we even uit te rusten bij Beachclub Twins. Ook hier weer grote lounge hoeken achter schermen en een giraffe springkussen met daarnaast nog een schommel. Mooi, hadden de kinderen ook iets extra’s naast het verstoppertje spelen tussen de vele stoelen en banken. We namen alleen een biertje en wijntje, dus of het eten er goed is weet ik niet. Bediening was in ieder geval snel en vriendelijk.

Scheveningen met kinderen

La Galleria

Het barst in Scheveningen natuurlijk van de strandtentjes en restaurants. Waar ga je dan met je kinderen eten? Wij keken eens op Tripadvisor en besloten te gaan voor La Galleria. Ze zitten aan de boulevard, maar ook aan het Kuhrhausplein. Wij kozen voor deze laatste. Een enorm Italiaans restaurant, maar laat je niet afschrikken. Het personeel was super behulpzaam en vriendelijk. Ondanks dat het er bomvol zat, liep het gesmeerd. Onderling sprak het personeel Italiaans, waardoor ik nog meer het gevoel had dat ik echt op de goede plek zat. Toen het eten kwam, werd dat bevestigd. Jemig, wat was dat allemaal lekker. Net als de wijn. De antipasti vooraf, de bruschetta, de pizza prosciutto, de pizza parma, de lasagne, het lamsvlees, de spaghetti carbonara en de aubergine schotel… mmmm! O, en de tiramisu niet te vergeten: bellissimo!

Internationaal Vuurwerk Festival

Soms moet je geluk hebben. Ons weekendje was al heel lang geleden geboekt. We kiezen altijd een datum rond de geboortedag (16-8) van mijn vader. En wat bleek? Tijdens ons weekend, was op zaterdag de afsluitende avond van het Internationaal Vuurwerk Festival. Om 22.00 uur was Portugal aan de beurt en om 22.30 uur volgde Spanje. Het was heel erg druk. Op de boulevard was een podium van the Crazy Piano’s met als special guest: Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk. Maar ook op het strand was heel veel volk. Wij kozen ervoor om met de kinderen op het strand te gaan kijken. Het vuurwerk wordt afgestoken vanaf pontons op zee. En het was fantastisch! Een show duurt zo’n tien minuten en je weet niet wat je ziet. Zoveel vuurwerk, in zoveel kleuren en variaties. Portugal vonden we al heel mooi en goed. Maar toen kwam Spanje dus nog. Niet normaal. Totaal anders. Terwijl we vooraf zoiets hadden van: vuurwerk is vuurwerk. Nee hoor, niet waar. Spanje schoot zowaar ook gekleurde smileys de lucht in. En heel veel meer moois. Ook aan het enthousiasme van het publiek na afloop merkte je dat dit echt de terechte winnaar was.

Crazy Pianos

Vuurwerk Portugal
Vuurwerkfestival Scheveningen
Omniversum

Er is zóveel te doen als je een weekendje met kinderen naar Scheveningen gaat. En het fijne is: zowel voor binnen als buiten. Natuurlijk hoop je op mooi weer en dus lekker uitwaaien en spelen op het strand. Maar je kunt ook nog naar SeaLife, Holland Casino (oké dat natuurlijk zonder kinderen), het Circustheater waar vast een te gekke musical te zien is (vooraf boeken!). Of je gaat naar Den Haag, binnen een paar minuten ben je er. Wat dacht je van Madurodam? Of het Omniversum? Dat werd onze bestemming. We hadden namelijk een film gezien die ons allemaal erg aansprak: “Under the Sea”. Je ligt in een stoel en gaat echt mee in de film. Ik moest wel even wennen voordat ik echt lekker lag te kijken. De film duurde een kleine drie kwartier en daarna lunchten we aan de achterkant bij “Berlage”. Ook daar weer lekker gegeten.

Omniversum

Kortingsbonnen

Speel je mee met de Postcodeloterij? Dan heb je ook de ‘Voordeelagenda’ van ze ontvangen. Of je kent vast iemand die deze agenda heeft en er niets of niet veel mee doet. Het is echt de moeite om, voordat je een weekendje of dagje op pad gaat met je kinderen, de kortingsbonnen mee te nemen. Het scheelt soms toch best veel. En we zijn Nederlanders hè? Dus het mag 😉

Voornemen

Toen we naar de auto liepen zeiden we: “dit moeten we vaker doen.” Gewoon vroeg vanuit Limburg vertrekken en dan naar Scheveningen. Net zoals dat vroeger bij ons thuis ging. Je hebt al snel het vakantiegevoel. Ook als je maar één dag kunt gaan. Wij vinden Scheveningen met kinderen echt genieten.

Wat denk je? Scheveningen met kinderen, iets voor jou? Of ben je al vaker geweest en wil je jouw tips ook delen? Ik hoor het graag!

Strand Scheveningen met Kinderen

5 reacties

    1. Deels waar: ik hoefde in dit geval niet te betalen 😉 Maar ik snap wat je wilt zeggen. Wilde alleen laten zien dat er heel veel opties zijn. Je kunt natuurlijk ook je eigen brood en drinken mee nemen. En lekker op het strand of boulevard opeten. Dan nog kun je genieten van wat er allemaal te doen is. Dat deden wij vroeger ook zo. Dan was het enige extra’s de parkeerkosten en een ijsje. Maar ook dan een heerlijke bestemming!

  1. Heerlijk zo met de hele familie op pad te gaan. De vuurwerk moet er prachtig zijn.

    Dit uitje zal ook iets voor ons zijn.

    Bedankt Gaby voor je mooie verhalen.

    Groetjes, Hue

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.