Groepsaccommodaties in België

Als Limburgse ben ik altijd weer trots als vrienden en bekenden naar onze regio (inclusief de streek aan de andere kant van de grens in België en Duitsland) komen en verwonderd zijn over het prachtige landschap, de leuke steden en dorpen en de vele excursiemogelijkheden. Extra bijzonder is het als je zelf ook op vakantie gaat in je eigen regio. Dat doen we niet vaak. En eigenlijk onterecht. Want ook voor ons valt er nog heel wat te ontdekken en je vindt prachtige groepsaccommodaties in België of natuurlijk in Limburg zelf.

zijkant groepsaccommodatie

België

Annemarie van Is het nog ver?, Nanda van Wandernan, Michal van Reiswijzer kids & co en ik kregen vanuit ons samenwerkingsverband Expeditiekidsenzo een aanbod om een weekend in een van de groepsaccommodaties in België van Beaujean Vacances te verblijven. Met onze kinderen. Super leuk natuurlijk! En voor mij ook nog dicht in de buurt. Dat komt niet vaak voor. Twee weken voor vertrek kregen we te horen wat onze bestemming werd: Charneux, op zo’n 20 kilometer van Maastricht. We maakten plannen voor de activiteiten, stelden de boodschappenlijst samen en stemden af welke kinderen wel en niet mee konden. Er waren namelijk nogal wat sportwedstrijden, vooral bij de jongens. Op naar Charneux met 11 personen.

Charneux

De sleutel en het welkomstpakket mocht ik ophalen op het kantoor van Beaujean Vacances in Gulpen. We kregen een leuke tas met natuurlijk alle relevante informatie, een kaartspel én een potje Limburgse stroop. Nora keek daar van op. Hoezo stroop? Stroop is een echt streekproduct en onmisbaar tijdens de borrel met kaasjes en worstjes. En zo hadden wij ons eerste gesprek over onze eigen regio. We reden vervolgens naar Charneux en onderweg genoten we al van het Zuid-Limburgse Heuvellandschap. Charneux is een dorp in de Belgische provincie Luik en hoort bij de gemeente Herve. Het ligt in een landelijke omgeving. Onze wandelschoenen waren we gelukkig niet vergeten.

Voordeur groepsaccommodatie in België

Groepsaccommodatie

Onze groepsaccommodatie zag er bij aankomst al veelbelovend uit! Een oude (1650) natuurstenen boerenhoeve, ooit een stroopstokerij, boven op een heuvel met een fraai uitzicht. Whow!
Snel naar binnen en daar werd ik ook heel blij van. Wat een prachtig groot huis. En vooral: wat een leuke landelijke details overal. Het huis is geschikt voor 25 personen, heeft 10 slaapkamers en 5 badkamers. Er zijn leuke zitjes en ook ruimtes waar je met z’n allen kunt verblijven met veel licht. Met als bijzondere extra’s: de saunaruimte en de recreatieruimte met de tafeltennistafel. De kinderen hadden al gauw ontdekt dat verstoppertje hét spel van dit weekend zou worden. Ieder koos z’n favoriete slaapkamer. Er was zelfs een leuke, knusse bedstee. Ik vond het vooral fijn dat dit huis zoveel hoekjes en ruimtes heeft zodat je toch ook even een moment van privacy kunt hebben. De keuken was royaal uitgerust en van alle gemakken, inclusief onze grote vriend de vaatwasser, voorzien.

Voorkant groepsaccommodatie in België

Samen eten

Bedstee

Keuken met Limburgse vlaai

Op stap in de Euregio

Als je in een groepsaccommodatie in België, bijvoorbeeld net over de grens, of Zuid-Limburg verblijft, dan heb je voldoende keuze voor leuke uitstapjes. Wij bleven in de buurt van Charneux. De streek is vooral gericht op buitenactiviteiten. Helaas waren we vroeg in het seizoen waardoor veel activiteiten gesloten waren. Maar breng beslist een bezoek aan de steenkoolmijn van Blegny, het kasteel Franchimont in Theux en de Abdij van Val-Dieu in Aubel. Bij mooi weer is met kinderen het speelbos in ‘s Gravenvoeren leuk, een onderdeel van de schatkaartwandeling die je voor € 1,50 bij het bezoekerscentrum van ’s Gravenvoeren kunt kopen. Dit bezoekerscentrum is sowieso de moeite waard. Je leert er meer over de streek, de ligging, het dierenrijk, de bodem en de historie.

Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum 2

Speelbos

Abdij voorkant

Abdij

In het najaar is het leuk om een bezoek te brengen aan een van de vele stroopmakerijen. En op zondagochtend is er in Aubel van 8.00 uur tot 13.00 uur een markt met Euregionale streekproducten. Daar moest ik natuurlijk als Bourgondiër even naartoe. Iets verder rijden en je bent bij het Drielandenpunt in Vaals of in een van de grote cultuursteden als Luik, Tongeren, Aken of Maastricht. De tuinen van Mondo Verde, dierenpark GaiaZOO, de grotten van Kanne en de Amerikaanse begraafplaatsen zijn ook allemaal goed te doen vanuit Charneux of omgeving. Of ga lekker wandelen aan de hand van knooppuntenroutes, het is er zo mooi!

Stroopfabriek Aubel

Streekproducten Aubel worsten

Streekproducten Aubel potjes

Beverhol

Beaujean Vacances

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet heel veel wist over Beaujean Vacances. Vreemd. Want ze hebben super veel en mooie vakantiehuizen in België en Limburg. En je hoeft niet ver te gaan om het leuk te hebben en een echt vakantiegevoel te krijgen. Dat weet ik heel goed. Beaujean Vacances adverteert met “bijzondere vakantiehuizen, zooo bijzonder dat we het willen delen”. En terecht. Een blik op hun website of in de brochure laat vele bijzondere huizen zien. Vooral dus in Limburg (Nederlands en Belgisch) en de Ardennen. Van 2 tot zelfs 53 personen. Ons huis was uitstekend verzorgd en schoon, iets wat ik erg prettig vind, en helaas geen vanzelfsprekendheid is. Ook niet bij groepsaccommodaties. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en de informatie vooraf is duidelijk en uitgebreid. Ik weet ze voortaan te vinden!

Ga jij wel eens met een groep een weekendje weg? Lijkt het je iets om in een groepsaccommodatie in België of bijvoorbeeld Nederlands Limburg te verblijven? En heb je daarvoor nog aanvullende informatie nodig? Laat het mij weten!

Wij verbleven op uitnodiging van Beaujean Vacances in Charneux, maar dit artikel is volledig gebaseerd op mijn persoonlijk mening.

Achteringang huis

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.