De Canarische Eilanden altijd goed

Op het moment dat ik dit artikel schrijf is het herfst. Buiten is het grijs, grauw en nat. Ik moet er weer even aan wennen. Ik schreef het al eerder. De vier seizoenen in Nederland bevallen mij eigenlijk uitermate goed. Iedere periode heeft zo z’n charme, maar toch is het soms lekker, juist in koudere periodes, de zon op te zoeken. De eerste keer dat we met kinderen, toen nog alleen Nora, dat deden was op advies van Nora’s kinderarts. “Ga met haar naar de zon, even vitaminen tanken met z’n allen!” 

Buiten het seizoen

Het fijne aan reizen met baby’s en peuters is dat je nog lekker buiten de schoolvakanties kunt reizen. Dat scheelt enorm in je portemonnee. Je hebt daarnaast veel meer keuze en een upgrade naar een nóg grotere familiekamer is vaak snel geregeld. Het was dan ook behoorlijk slikken toen we de zon tijdens de herfstvakantie opzochten omdat Nora inmiddels naar school moest. Daarvoor reisden we meestal eind oktober / begin november naar het zonnige zuiden.

Jardines
Welk eiland

We hebben in die jaren een paar keer de Canarische Eilanden bezocht. Gran Canaria, Tenerife en meerdere keren Fuerteventura. Allemaal heerlijke bestemmingen. Hoe we welk eiland kozen? Kijken naar de meest aantrekkelijke vluchttijden en dan pas naar welk eiland dat ons bracht. Met een baby of peuter, vind ik dat echt belangrijk. Vliegen vanaf een luchthaven in Duitsland kan daarbij flink schelen in prijs en voor ons als ‘grensbewoners’ is het sowieso aantrekkelijk. Minder lang rijden en bovendien goedkoper parkeren.

Accommodatie

Voor wat betreft de accommodatie was het meestal even zoeken omdat er zoveel aanbod is. Alles ziet er op plaatjes leuk uit. Ik kijk altijd op Tripadvisor wat over een hotel of appartement gezegd wordt door andere gezinnen met kleine kinderen. Vaak zijn er buiten de vakanties aantrekkelijke kortingen. Let wel op, of ze in die periode ook de kidsclub, animatie of andere faciliteiten hebben, mocht je dat willen. Onze eisen waren simpel: een familiekamer en schoon. De rest is bijzaak. Natuurlijk vinden we een kindvriendelijk zwembad heel fijn. En de mogelijkheid tot het boeken van excursies in de omgeving en lekker eten en drinken een mooie bijkomstigheid. Maar schoon is voor mij een must met hele kleine kinderen.

Hotel Las Marismas
Hotel Las Marismas de Corralejo

Favoriet

Absoluut onze favoriete accommodatie in die tijd was: Las Marismas de Corralejo op Fuerteventura. Ook de enige accommodatie waar we meerder keren naartoe zijn gegaan. Normaal houden we ervan iedere keer iets nieuws uit te proberen en te ontdekken. In dit geval niet. Supergoed is supergoed. Een half uur transfertijd vanaf de luchthaven naar Corralejo. Een prachtig complex met goede aanbiedingen. Schoon en met vele leuke activiteiten. Kidsclub en animatie ook buiten het hoogseizoen. Sportzaal, midgetgolf, supermarkt. Het zijn appartementen en je kunt er boeken van logies met ontbijt tot en met all-inclusive. Wij kozen voor halfpension. Na zo’n uitgebreid ontbijt, hebben we aan een broodje voldoende tussen de middag. ’s Avonds zit je toch weer vroeg aan tafel omdat de kleine naar bed moet. Het personeel is super vriendelijk en zorgt goed voor jou en de kids. Wat helemaal geweldig is aan deze accommodatie? De zwembaden! Ze hebben er meerdere voor de grotere kinderen en volwassenen maar ook een geweldig groot rond zwembad voor de allerkleinsten met zo’n 15-20 cm water. Dus niets aflopend, of met randjes. Nee het hele zwembad voor hun. Watervalletje in het midden en ligbedden rondom. Geweldig! Een stuk minder zwembadstress. Vlakbij de ingang naar de kidsclub en niet direct bij de andere zwembaden.

Zwembad
Super groot kinderzwembad

Excursies

Meestal zijn er wel leuke dagexcursies te boeken vanaf je accommodatie. Dierentuinen, buggytours, surfen, snorkelen, golf, voor jong en oud is er aanbod. Ook daarvoor geldt: buiten het hoogseizoen zijn ze vaak aantrekkelijk geprijsd. De eerste keren maakten we daar geen gebruik van. Het schoot niet op met al die slaapjes tussendoor. Later toen de kinderen iets ouder waren, hebben we echt leuke tripjes gedaan samen.

Cool Buggytour
Stoer! Buggytour!

Voor ons waren de Canarische eilanden dus altijd goed! Ben jij al eens op een, of meerdere, van de eilanden geweest? Beviel het?

8 reacties

  1. Ja, ben er ook eens geweest. Was met kerstmis, hier koud daar heerlijk genieten van zon, water en van de binnenlanden met een huurauto.

  2. Ik ben alleen 2x op Lanzarote geweest, in kleinschalige, maar kindvriendelijke accommodaties. Dat beviel heel goed, omdat er op het eiland genoeg interessants te zien & doen is. Ik wil ook graag een keer naar La Palma (maar hoef niet per se naar Gran Canaria…).

  3. Ja. Canarische eilanden zijn onze 2de huis in december. We zijn verschillende keren op alle 7 eilanden geweest. We hebben geen kinderen en gaan graag wandelen. Daarom ligt ons voorkeur aan de kleinere eilanden. La Palma, La Gomera en El Hierro zijn minder toeristisch en de natuur daar is prachtig. Dit jaar is Lanzarote aan de beurt. Heerlijk een paar weken naar de zon.

  4. Handige en praktische tips Gaby. Wordt tijd dat we, nu met dat sombere weer hier, weer eens op vakantie gaan. (Het water loopt uit mijn mond als ik op de TV naar “Robinson” kijk, paradijselijke eilandjes alhoewel ik gelijk toegeef dat ik niet voor eliminatieproeven beschikbaar ben 😛 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *